Üzlet

Tartani kell a Nyomdát a Wood szerint

Portfolio
1406 forintos célárral továbbra is tartásra ajánlja a Wood elemzője az ANY Biztonsági Nyomda papírjait a társaság tegnap este közzétett harmadik negyedéves gyorsjelentésére reagálva.

A Nyomda bevételei jelentős növekedést mutattak, 9,2 milliárd forintra emelkedtek a július-szeptemberi időszakban, ami az egy évvel ezelőtti szinthez képest 22,7 százalékos növekedés, az előző negyedévhez viszonyítva pedig 6,2 százalékos a dinamika. Mind a kártya üzletág, mind a nyomtatványok szegmens erős teljesítményt mutatott.

Az EBITDA 12 százalékkal emelkedett év/év alapon, hiába csökkentek az egyéb költségek (például a készletekkel összefüggésben), a magasabb személyi jellegű költségek és anyagköltségek ezt ellentételezték. A Nyomda adófizetési kötelezettsége is emelkedett a negyedévben, ami azt eredményezte, hogy a nettó eredmény csak egyszámjegyű mértékben nőtt, 7,5 százalékkal.

Az év első kilenc hónapjában a cég teljesítette a Wood bevételvárakozásának 91 százalékát, így ezt megemelheti az elemző. A profit viszont a prognózisoknak megfelelően alakulhat az emelkedő bérek és a profitabilitás szempontjából kedvezőtlenebb termékmix miatt, ami költségoldali nyomást okoz - áll az elemzésben.

Összességében a gyorsjelentést semlegesen ítéli meg a Wood elemzője és a cég részvényei fair árazási szinten forognak (a 2019-es P/E ráta 16,3-szoros, az EV/EBITDA mutató pedig 8,6 szoros). Ennek fényében megerősíti tartás ajánlását a Nyomda részvényeire a Wood. A célár 1406 forint, ami 2 százalékkal van a jelenlegi árfolyam felett.

berlin
grönland
franciatüntetés
bika wall street index tőzsde
Frankfurti tőzsde
tsystems
donaldtrump
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
bika wall street index tőzsde