sorenaandahl
Üzlet

Vagyonokat keresnek mások tönkretételével: most egy bútorgyártóra támadtak

Portfolio
91 százalékot zuhant egy kínai bútorgyártó részvényeinek árfolyama ma a hongkongi tőzsdén, miután egy shortos célpontjává vált a papír. A zuhanást látva felfüggesztették a papír kereskedését.

Hatalmas zuhanást mutatott a mai kereskedésben a Kasen International Holdings árfolyama azt követően, hogy a Blue Orca Capital alapítója,  Soren Aandahl kétségeinek adott hangot a céggel kapcsolatban. A Blue Orca, amely jellemzően shortolással szeret keresni, jelentésében kiemeli, hogy a cég kambodzsai beruházásai csalások, megkérdőjelezhetők a vállalat tőkeberuházásai és furcsa tranzakciók voltak a cég elnökének családjával.

A bútorgyártó tagadja a vádakat, szerinte a jelentés nem igaz és félrevezető információkat tartalmaz. Ez azonban nem akadályozta meg a részvények zuhanását, 91 százalékot szakadt a papír és 787 millió dollárt veszített piaci kapitalizációjából a cég azt megelőzően, hogy felfüggesztették volna a kereskedést.

A Kasen tavaly ismét nyereséges lett azt követően, hogy két egymást követő évben veszteségesen működött. A cég bevételeinek 82 százaléka Hongkongból és Kínából származik, a maradék 15 százaléka pedig az Egyesült Államokból.

A Blue Orca szeret a cégek ellen fogadni. Idén nekiment például az Anta Sports Products részvényeinek, megkérdőjelezte a vállalat könyvelési praktikáit és a vállalatirányítást. Az Ausnutria Dairy szintén a célkeresztjébe került, a pénzügyi adatait vonta kétségbe. Azóta az előbbi 60 százalékot emelkedett, míg utóbbi 19 százalékot esett. Korábban shortolta többek között a kínai internetes kereskedelmi cég, a Pinduoduo, valamint a Nova Group Holdings részvényeit.

(Bloomberg)

Címlapkép: May Tse/South China Morning Post via Getty Images

donaldtrump
ott_one_2019_1500x844
horvátország
seychelle szigetek strandoló lány
szakács étterem restaurant
cimlap_rossz
budapest lánchíd_getty
20191130_141657
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
ott_one_2019_1500x844