02_Desktop
Üzlet

Jól lehúzták a Tesla Cybertruckját

Portfolio
Az elemzők egyelőre eléggé szkeptikusak a Tesla új pickupjával kapcsolatban.

Az elemzők nem nagyon voltak odáig a Tesla legújabb autójától:

  • Az RBC Capital Markets elemzője úgy látja, hogy limitált az a piac, amire az új pickup belép. A Cybertruck első körben az influenszereket célozhatja meg.
  • A Deutsche Bank elemzője szerint sok még a megválaszolatlan kérdés, például az, hogy terhelés alatt mekkora lesz az autó hatótávja, és hogy a haszonjármű vásárlók megbíznak-e a Tesla gyártási minőségében. A befektetők szempontjából örömteli, hogy a Tesla az új modellel bővíti a cég számára elérhető célpiacot, de csak akkor, ha profitábilis lesz a Cybertruck. A pickup profitabilitása egyelőre nem világos, a Cybertruck ugyanis nem sokkal drágább, mint a Model Y, viszont jóval nagyobb annál, és a tudása is nagyobb annál.
  • A Wedbush elemzője szerint az autó úgy néz ki, mint ha a Szárnyas fejvadászból lépett volna elő, és nagy siker lehet a Tesla-rajongók között, de így is nehéz lesz piaci részesedést szerezni a pickup-piacon a GM-től és a Fordtól.
  • A Bernstein elemzője szerint a pickup nagyon furcsán néz ki, ami szégyen, ha az autó tudását és árát nézzük. Az elemző szerint a dizájn fontos, ezért a furcsa jármű csak kis darabszámban kelhet el, legfeljebb évi 50 ezer Cybertruckot adhat el a Tesla. Az elemző a Hummerhez hasonlította, amiből 30-80 ezer darabot adtak el évente.

Nem csak az elemzők, a befektetők sem nagyon örültek a Cybertrucknak, a Tesla árfolyama több mint 6 százalékot esett a bemutató után, igaz, a cég modelljeinek bemutatója előtt jellemzően emelkedik, utána viszont esik az árfolyam.

Egyébként az elemzők véleménye egy dolog, a vásárlóké meg egy másik, eddig már 146 ezer Cybertruckot rendeltek meg, messze felülmúlva a várakozásokat:

(Barron's)

Címlapkép: Tesla

zöld környezet levél
DSZZS20200216016
zöld park shutter
orbán viktor évértékelő
koronavirus
BullvsBear
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó

Rendezvényszervező

Rendezvényszervező
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
BÉT