Előfizetői tartalom

Fontos nap a mai a hazai nagypapíroknak

Portfolio
Az MSCI az év elején döntött Kína és Szaúd-Arábia súlyának növeléséről, aminek következtében más piacok, így a magyar piac részaránya is csökken az MSCI indexekben. Az MSCI feltörekvő piaci index átsúlyozása az indexekben szereplő magyar blue chipeket érinti, mivel a hazai részvények részaránya mérsékelten csökken az átsúlyozással.

November elején tette közzé az MSCI a szokásos negyedéves indexátsúlyozások eredményét, amelynek egyik legfontosabb eleme, hogy az MSCI feltörekvő piaci indexben tovább nő a kínai részvények súlya. Az MSCI China indexbe 204 újabb kínai „A” részvény (ebből 189 midcap) kerül be, az „A” részvények súlya az MSCI China indexben 12,1 százalékra, az MSCI feltörekvő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés