Belgrád panoráma
Üzlet

Belgrádban nyitott irodát a HEPA

MTI
A szerb-magyar kereskedelmi kapcsolatok az utóbbi években kiemelkedően jók, és a befektetések szempontjából is jelentős előrelépések történtek a közelmúltban, a jövőben pedig további közös sikerekre lehet számítani - hangsúlyozta Hendrich Balázs, a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség vezérigazgatója kedden Belgrádban, ahol megnyitotta az ügynökség nyugat-balkáni regionális partnerirodáját.

Elmondta: ez a HEPA első európai partnerirodája, korábban Tokióban, Sanghajban és Isztambulban nyitottak hasonlót. Ez tükrözi azt, mely területekre szeretne a magyar export koncentrálni.

Hendrich Balázs szerint már nemcsak az áruk és a szolgáltatások népszerűsítésére koncentrálnak, hanem a tőkeexport promotálására is.

Az irodák létrehozásának köszönhetően akár közös vállalatok jöhetnek létre, a felek tanulhatnak egymástól, és sokkal erősebb kapcsolatrendszer jöhet létre így, mintha csak kereskednének egymással.

A HEPA regionális irodáját Nemanja Milutinovic vezeti majd, aki július óta Magyarország belgrádi tiszteletbeli konzulja. Az ünnepélyes megnyitón elhangzott, hogy Magyarország a 13. legjelentősebb külföldi befektető Szerbiában, és már a szerbiai befektetések is megjelentek Magyarországon. A kétoldalú kereskedelmi áruforgalom a múlt évben meghaladta a 2,5 milliárd eurót, hamarosan a hárommilliárdot is elérheti.

újszülött kisbaba kóráhz
hologram vezető asszisztens
orban viktor uj kozep-europa
élelmiszer étel getty
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
GettyImages-1150404683