DunaHouse
Üzlet

Továbbra is venni kell a Duna House-t a Concorde szerint

Portfolio
A Duna House kedden tette közzé harmadik negyedéves számait, amit a Concorde mai elemzésében értékelt. Az elemzőház nem változtatott a 12-havi 4 500 forintos célárán, az ajánlás továbbra is felhalmozás.

A Duna House a keddi piaczárás után tette közzé legfrissebb számait, amit a Concorde mai elemzésében értékelt. A Duna House esetében a harmadik negyedévben alacsonyabbak voltak a tranzakciószámok, miután a társaság szerint a június – augusztus hónapokban bizonytalanság jellemezte a piacot a családtámogatási programok és MÁP+ bevezetése kapcsán. Ez rányomta bélyegét a cég számaira, azonban mindezt részben képes volt ellensúlyozni a lengyel operáció meglepően erős teljesítménye. Mindemellett a menedzsment várakozásai szerint a projektek lezárására jövőre kerül sor.

Az elemzés kiemeli, hogy az év közepén, a májustól augusztusig tartó periódusban a tranzakciós számok átmeneti gyengesége után a tranzakciós számok dinamikájában javulás volt látható szeptemberben és októberben, ez azt az üzenetet közvetítheti, hogy ennek az átmeneti időszaknak vége. Mindazonáltal a második és a harmadik negyedévek vártnál alacsonyabb eredményei után a a menedzsment az idei pénzügyi évre vonatkozó profit várakozásait az idei évre meghatározott 1,1-1,4 milliárd forintos tartomány alsóbb sávjába várja, ami összhangban áll a Concorde által a cég core operációjától az idei évre várt 1,05 milliárd forintos értékével.

A Duna House fejlesztései (a Panoráma projektet kivéve) a következő évben fejeződnek be, és feltételezve a hazai operáció normalizálódását, és az erős lengyel operációt, a Duna House 9x P/E szorzón forog. A Panoráma projekttel kapcsolatban az elemzés megemlíti, hogy az még nem kezdődött el, a projektet is figyelembe véve a P/E 8,5x lenne.

A Concorde szerint a cég vártnál gyengébb harmadik negyedéves számai és a menedzsment mérséklődő várakozásai együttesen nyomás alá helyezhetnék az árfolyamot, azonban a következő évre várt erős eredmények és az ideiglenes gyengélkedés miatt a Concorde szerint az esést -már ha az egyáltalán bekövetkezne- érdemes lehet vételekre felhasználni. Ezért megerősítették a 12-havi 4 500 forintos célárukat, az ajánlás továbbra is felhalmozás. Az elemzőház célára 18,4 százalékkal magasabb a Duna House keddi záróárával összehasonlítva.

Címlapkép forrása: Duna House 

A GDPR-nál is nagyobb kihívás vár a vállalkozásokra - Jön az ePrivacy
kórház állami egészségügy
brexit getty
koronavírus tőzsde
Népszerű
Debrecen télen
70 milliós befektetést is kaphatnak magyar startupok

A programhoz partnerként csatlakozott a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség is.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
cimlap_Davos0124