napelem a háztetőn
Üzlet

"Dobozos" megoldások jöhetnek a napelemeknél

Portfolio
Új üzletágat indít az energetikai megoldásokat szolgáltató VPP Magyarország: úgy látják, megérett a magyar piac arra, hogy kifejezetten kulcsrakész napelemes rendszereket kínáljanak lakossági és intézményi vásárlóknak.

A Magyar Energia és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) legfrissebb, évközi adatai szerint Magyarországon 1.144 MW beépített napelemes termelőkapacitás működik. Ennek mintegy 38 százaléka (388 MW), ún. háztartási méretű kiserőműként, több mint 50 ezer háztetőn dolgozik. Ezekből az 50 kW alatti termelési kapacitású, kisfeszültségen csatlakozó napelemes rendszerekből csak tavaly 10 700-at telepítettek.

A 2019-es pontos számokra még várni kell, de a piac dinamikája alapján meglepetés volna, ha a bővülés idén nem haladná meg az újabb 10 ezernél is több hálózatra kapcsolást. A Magyarországon épült 2,7 millió lakóingatlan között több mint egymillió olyan épület, családi ház van, amelyre akár már holnap napelemes rendszert lehetne telepíteni. A lakossági és kisvállalati piac további több tízezer potenciális nagyvállalati ügyféllel egészülhet ki.

Jöhetnek a dobozos megoldások?

Ebben a piacban persze komoly lehetőséget látnak a szolgáltatók is. Az energetikai megoldásokat szolgáltató VPP Magyarország szerint megérett a piac arra, hogy kifejezetten kulcsrakész termékeket, napelemes energiatermelő rendszereket kínáljanak minden mérettartományban, a lakosságtól a nagyvállalatokig, minden mérettartományban. A megoldás fontos eleme, hogy a cég a megrendelő/végfelhasználó számára megtervezi, engedélyezteti, telepíti és üzemelteti is a napelemes rendszereket.

A VPP számításai szerint a beruházások az energiaköltség megtakarításból 7-9 év alatt megtérülnek, miközben 25-30 évig energiát termelnek. A FUZIA szolgáltatási rendszer piaci bevezetése 2019 júliusában kezdődött. A szolgáltató a Portfolio-t arról tájékoztatta, hogy online értékesítési csatornáikon több mint 1 200 háztartás és KKV energiaköltségeinek csökkentésére tettek műszaki-gazdasági javaslatot, és 5 900 kW napelemes rendszert is összeállítottak. A konzultatív tanácsadói hálózaton keresztül 41 MW helyi fogyasztásra optimalizált napelemes rendszer fejlesztésére, megépítésére és üzemeltetésére tettek javaslatot az elmúlt öt hónapban. 

Háromszoros a túljelentkezés az építőipari ingyenmilliókért
Frankfurti tőzsde
cimlap_naperomu1210
iroda_munkavállalók_munkaerő
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Frankfurti tőzsde