GettyImages-140837560
Üzlet

Most izgalmas az OTP, benne van a pakliban egy kitörés

Igencsak izgalmas az OTP grafikonja, az elmúlt napokban ugyanis beszűkült a mozgás, szűk sávban mozog az árfolyam, ráadásul a forgalom is leült, arra számítunk, hogy innen nagy elmozdulás jön majd, véleményünk szerint nagyobb valószínűséggel felfelé, mint lefelé.

Beszűkülés

Az OTP árfolyama november 8-án 14 370 forinttal új történelmi csúcsra emelkedett, és bár azóta, múlt hét hétfőn már állt kicsivel magasabban, nagyjából arra a szintre tapadt rá az árfolyam, érdemben onnan nem mozdult el. Nagyon úgy tűnik, hogy a történelmi csúcs közelében sincsen érdemi eladói nyomás, ezért arra számítunk, hogy az árfolyam fölfelé fog kitörni.

Kereskedés OTP-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat.

Amennyiben az idén október közepihez hasonló, 1000+ forintos kitörés jönne, akkor most bőven 15 ezer forint feletti árfolyam adódna. 

Mi van, ha nincs igazunk, és mégsem felfelé tör ki az árfolyam? Nyilván be kell húzni a stopot. Az elmúlt napokban többször szúrt le az árfolyam 14 170 forintig, ezért attól lejjebb, 14 100 forint környékére tennénk a stopot, így, ha lefordulna az árfolyam, akkor minimális veszteséggel zárhatnánk a pozíciót. Egzaktabb stopszint lenne a 14 000 forint körüli zóna, az volt már támasz és ellenállás is, viszont az már egy másik setup lenne.

További pozitívumok

  • A technikai képen túl az is pozitív, hogy a múlt héten, a legutóbbi MSCI-átsúlyozásnál, amikor a magyar súly csökkent, miközben a Richter és a Mol is nagyot esett, az OTP erőt mutatott, és szinte alig mozdult el.
  • A további emelkedés mellett szól, hogy még mindig vannak olyan már megvett leánybankok, amelyek számai még csak a következő negyedévek kimutatásaiban jelennek meg (a szerb tranzakció pénzügyi zárására szeptember 24-én került sor, a szlovén tranzakció pénzügyi zárása a negyedik negyedévben várható), ezek hoznak még profitbővülést,
  • de a korábbi akvizíciókat követően szinergiahatásokkal is érdemes számolni, vagyis tovább javulhat a bank hatékonysága, profitabilitása.
  • Bár a nagy akvizíciós körút lezárult, 2014 óta 11 pénzintézetet vett meg a bankcsoport, és a fókusz most a megvett bankok beillesztésén lesz, nem zárhatók ki további akvizíciók sem.
  • Folyamatban van a szlovák bank eladása, ha jó árat kap érte az OTP, az jó hír a befektetőknek, a szlovák bank eddig nem tett hozzá sokat a csoport eredményéhez.
  • Az OTP P/E alapon még mindig nem drága, a 2020-as előretekintő P/E rátája csupán 9,4.
  • Az elemzők is optimisták az OTP-re, többségében vételre ajánlják, a célárak mediánja 15 100 forint, ami közel 6 százalékkal magasabb, mint a mostani árfolyam.
  • Segítheti az emelkedést a mikulás ralinak nevezett jelenség, az évnek ebben a részében, hálaadás és karácsony között jellemzően emelkednek a részvénypiacok.

Fontos, előre látható esemény (gyorsjelentés, osztalékfizetés, magyar hitelminősítés stb.), ami megmozgathatná az árfolyamot, nem látszik.  

Címlapkép: Balazs Mohai/Bloomberg via Getty Images

újszülött kisbaba kóráhz
hologram vezető asszisztens
orban viktor uj kozep-europa
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
GettyImages-1075371874