Van egy kerület, ahol igazán jól járnak a lakásbefektetők
Üzlet

Készülnek a magyar biztosítók a minősített otthonbiztosításra

Portfolio
Az ügyfelek szűk, tudatos része keresi majd a minősített fogyasztóbarát otthonbiztosításokat (MFO) a biztosítók várakozásai szerint. A főbb paraméterekben már eddig is megfeleltek az MNB minősítésében megjelenő követelményeinek, de a program ráirányítja az ügyfelek figyelmét a termékre.

A minősítésről részletesebben itt írtunk:

2020. január 10-étől, vagyis alig több mint egy hónap múlva nyílik meg a biztosítók lehetősége arra, hogy pályázzanak az MNB új minősítésére. A biztosítók zöme szerint nem lesz szükség a meglévő termékkörük jelentős átalakítására – derül ki azokból a válaszokból, amelyeket a Világgazdaság megkeresésére adtak.

A Generali a napilapnak adott válaszában azt hangsúlyozta, hogy a pályázati feltételek alapelveit eddig is követték, ugyanakkor a kiírás számos terméket érint, és a feltételrendszer minden elemét teljesíteniük kell. Az Uniqa szerint kisebb módosításokkal akár a teljes lakásbiztosítási palettájuk fogyasztóbaráttá válhat, a Magyar Posta Biztosítónál pedig új termék fejlesztésére lesz szükség.

Az Aegon értékelése szerint nincs olyan új kockázat vagy biztosítandó vagyontárgy a pályázati kiírásban, amit a mostani lakásbiztosítások ne foglalnának magukba, Szurgyi Nándor üzletágvezető szerint a szerződések szövegezése és kockázati körének egységesítése érdekében kisebb korrekciókra lesz szükség. Az Allianz a minősítés széles körűségét, a digitális technológiák és a zöld szempontok előtérbe helyezését dicsérte.

Több biztosítónál is arra számítanak, hogy a pénzügyileg tudatos ügyfelek keresni fogják az új, standard, összehasonlítást lehetővé tevő termékeket, és ezzel akár új ügyfélszegmenst is megszólíthat az MFO. A díjérzékenység és az alulbiztosítottság a biztosítók válaszai alapján visszaszorulóban van a lakásbiztosítási piacon.

Az MFO fogadtatásáról a MABISZ konferenciáján Erdős Mihály, a szervezet elnökhelyettese is beszélt:

újszülött kisbaba kóráhz
hologram vezető asszisztens
orban viktor uj kozep-europa
élelmiszer étel getty
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
GettyImages-1150404683