Graphisoft Park
Üzlet

Megemelte a Graphisoft Park-célárát a Wood

Portfolio
Friss elemzést tett közzé a Graphisoft Parkot követő Wood, az elemzőház 4 336 forintról 5 285 forintra javította, míg az ajánlást vételről tartásra módosították. A Wood új célára 2,8 százalékkal magasabb a Graphisoft Park hétfői záróárával összehasonlítva.

A Graphisoft Park november közepén jelentette be, hogy a cégcsoport tőkeszerkezetének optimalizálása céljából, kihasználva a jelenlegi rendkívül kedvező hitelfelvételi lehetőségeket 40 millió eurós, 10 éves futamidejű euró alapú hitelszerződést kötött. A társaság az újonnan felvett hitelösszegből mintegy 30-35 millió eurót javasol majd kifizetni a részvényesek számára osztalék, illetve saját részvény vásárlási program keretében 2020 évben.

A Graphisoft Park elnöke és legnagyobb tulajdonosa a Portfolionak elmondta, hogy egy esetleges saját részvény vásárlási programmal nem az a cél, hogy kiszorítsák a kisrészvényeseket, és nem is azért kerül rá sor, mert ajánlat érkezett volna a Graphisoft Parkra, Bojár Gábor cáfolta azt a pletykát, hogy ki akar szállni a cégből, és azt is, hogy ajánlatot kaptak volna a vállalatra.

A bejelentést követően a társaságot követő Wood friss elemzést tett közzé, az elemzés kiemeli, hogy miután júniusban vételre javították a cégre vonatkozó ajánlásukat, a Graphisoft Park részvényárfolyama közel 40 százalékot erősödött. Az FFO-hozam 7 százalék alá csökkent, míg a könyv szerinti értékhez viszonyított diszkont nagyjából 20 százalékosra szűkült.

A Wood szerint az emelkedést közép- és hosszútávon két dolog támogathatja: egy nagyobb játékos általi esetleges felvásárlás és a Graphisoft Park további expanziója. Az elemzőház véleménye szerint a rövid távú orientációval rendelkező befektetők számára érdemes megfontolni a profitrealizálás lehetőségét, mivel a Graphisoft Park például a GTC-nél magasabb FFO-hozamot kínál, míg a Parknál hiányzik a rövid távú növekedési profil és a bérlői koncentrációból eredő kockázat is magasabb. A Wood ezért a vételi ajánlását tartásra módosította, míg a Graphisoft Park-célárát 4 336 forintról 5 285 forintra javította. A Wood új célára 2,8 százalékkal magasabb a Graphisoft Park hétfői záróárával összehasonlítva.

Címlapkép forrása: MTI / Máthé Zoltán

újszülött kisbaba kóráhz
hologram vezető asszisztens
orban viktor uj kozep-europa
élelmiszer étel getty
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
GettyImages-1150404683