Itt áll feketén-fehéren: brutálsokat fizetnek a tévézésért a magyarok
Üzlet

Népszerű sportcsatornáknak inthetnek búcsút a digisek januártól

Portfolio
Január elsejétől kikerülnek a Digi kínálatából az AMC Networks csatornái, így a Sport1 és a Sport2 is – írja az Index. A lépéssel az érintett csatornák több mint egymillió előfizető számára válnak elérhetetlenné.

A Megamax, a CBS Reality, a Sport1 HD, a Sport2 HD és a Spektrum HD csatornák kikerülnek a digitális kábeltelevíziós és műholdas csatornakiosztásból. A Sport1, a Sport2, az AMC, a Spektrum, a Minimax, a TV Paprika és a Film Café csatornák kikerülnek az analóg és digitális kábeltelevíziós és műholdas csatornakiosztásból. Az AMC, Minimax, Spektrum, SPORT1, SPORT2 és TV Paprika csatornákat töröltük a csatornalistából – olvasható a Digi új ÁSZF-jében az Index cikke szerint.

Vagyis az AMC-csatornák közül csak a Spektrum Home lesz elérhető a Digi-előfizetők számára, az is csak azért, mert még pár hónapig él a két cég közti megállapodás. A lap úgy tudja, hogy az AMC szeretett volna tárgyalni a szerződés meghosszabbításáról, azonban a Digi a jelek szerint nem volt vevő erre.

A magyar piacon több mint 4 millió magyarországi háztartásban több mint 3,5 millió előfizetéses televíziós szolgáltatást vesznek igénybe, azaz a Digi húzásával az AMC-csoport csatornái több mint egymillió háztartásban válnak elérhetetlenné – állapította meg a lap.

A Digi lépésére reagálva közleményt adott ki az AMC, melyben azt írják, hogy még bíznak a megegyezésben, jelenleg is tárgyalnak a szerződés meghosszabbításáról. Az Index úgy tudja, hogy a hirtelen szakítás hátterében cash flow problémák állhatnak. A Digi jelentős tartozást halmozott fel és görget maga előtt több szolgáltató felé is: az ATV-nek több száz millió forinttal tartoznak, a lejárt számlák 4-6 hónapja várnak kiegyenlítésre. A két vezető kereskedelmi csatorna, a TV2 és az RTL Klub esetében a tartozás milliárdos nagyságrendű lehet.

Állítólag a tartozások azóta halmozódnak extrém mértékben, hogy a Digi belevágott a mobil üzletágba.

újszülött kisbaba kóráhz
hologram vezető asszisztens
orban viktor uj kozep-europa
élelmiszer étel getty
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
GettyImages-1150404683