BÉT
Üzlet

6 milliárd forintos kötvénykibocsátás a Masterplastnál

Portfolio
A Masterplast is részt vesz az MNB Növekedési Kötvényprogramjában, amelynek keretében a vállalat 6,02 milliárd forint friss tőkét von be.

A Magyar Nemzeti Bank idén nyáron indította el 300 milliárd forint keretösszegű, vállalati kötvényvásárlási programját, a Növekedési Kötvényprogramban való részvétel egyik feltétele, hogy a vállalatok legalább B+ minősítést kapjanak egy hitelminősítőnél. A Scope Ratings az elmúlt időszak folyamán sorra végezte el a kötvénykibocsátást tervező hazai társaságok hitelminősítését, a Scope Ratings szeptemberben tette közzé a Masterplast értékelését, amelynek során a cég B+ besorolást kapott, stabil kilátások mellett, míg a Masterplast kötvényei szintén B+ besorolást kaptak, ami az MNB minimum elvárása ahhoz, hogy az adott vállalat bekerülhessen a Növekedési Kötvényprogramba.

Ma bejelentették, hogy a Masterplast december 4-én sikeres kötvényaukciót hajtott végre, a vállalat kötvényei (MPHUF26) esetében a pénzügyi teljesítés időpontja 2019. december 6., a kötvény lejárata: 2026. december 6. A felajánlott mennyiség névértéken 6 milliárd forint, a benyújtott összes ajánlat névértéken 6,9 milliárd forint. Jelen forgalomba hozatal összmennyisége névértéken 6 milliárd forint, a bevont forrás összege (névérték * átlagos eladási ár * darabszám): 6,02 milliárd forint.

A vállalat kötvénye fix kamatozású, a kupon mértéke 2 százalék. Az átlagos eladási ár 100,38 százalék, az átlaghozam 1,9264 százalék. A papír lejáratához legközelebbi HUF (mid)-swap 0,93 százalék. Felár, HUF swap-hoz képest 100 bázispont.

Masterplast Aukció

Címlapkép forrása: Budapesti Értéktőzsde 

Háromszoros a túljelentkezés az építőipari ingyenmilliókért
Frankfurti tőzsde
cimlap_naperomu1210
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Frankfurti tőzsde