Előfizetői tartalom

Nemet mondtak a tervezett elavulásra – a NASA-nál is használják a magyar cég termékeit

A Budapesti kínai negyed után, a Kőbányai úton tovább haladva találjuk a Ganz KK klasszikus, klinker téglás gyárépületét, amely bár küllemében a rendszerváltás előtti időket idézi, a cég közvetve olyan cégek és események beszállítója, mint a NASA vagy a Forma-1. A vállalatot ugyanis 2017-ben megvásárolták és még abban az évben növekedési pályára állították az új tulajdonosok. De hogy lehet egy veszteséges, évtizedek óta leszálló ágban lévő, múlt századi gépsorokkal üzemelő gyártóegységből versenyképes vállalatot építeni két év alatt?

Az idén 100 éves Ganz Kapcsoló- és Készülékgyártó (Ganz KK) Kft. sok nagymúltú magyar brandhez hasonlóan a rendszerváltás óta zsugorodott, és üzemelt veszteségesen, egészen 2017-ig, amikor a stratégiai befektetőpáros megvette, hogy a teljes működést újraszervezve ismét növekedési pályára állítsa. A rendszerváltáskor még 1500 fős, 1,5-2 millió kapcsolót gyártó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés