Előfizetői tartalom

Heteken belül élesben is elindul a nyílt bankolás Magyarországon

Portfolio
Hamarosan elindul az első PSD2-es szolgáltatás Magyarországon egy nagybnkkal, így belépünk a "nyílt bankolás" korába. A négyből az egyik eddig kiadott engedéllyel rendelkező Számlázz.hu az egyik nagybank ügyfeleinek egy automatizált számlázási szolgáltatást tesz hozzáférhetővé heteken belül. A PSD2-es szolgáltató ugyanakkor közleményében kiemeli: tapasztalataik szerint ugyan mind a tizennégy hazai bank megnyitotta a tesztkörnyezetét, a legtöbb felületén csak a dokumentáció érhető el az API-król, a tesztelésre nincs lehetőség, pedig utóbbit törvény írja elő - derül ki a cég közleményéből.

Idén szeptember 14-én életbe léptek az Európai Unió PSD2 irányelvének nyílt bankolással kapcsolatos rendelkezései, amelyek kötelezték a bankokat egy olyan fejlesztői környezet létrehozására, amihez külső szolgáltatók – a megfelelő engedély birtokában – hozzáférhetnek. A direktíva célja, hogy lehetővé tegye harmadik félnek olyan szolgáltatások fejlesztését, amelyek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés