shutterstock_1420888847
Üzlet

Leállította az 5G-beszerzéseket a Deutsche Telekom

Portfolio
A német politikai pártok nem egységesek abban, hogy kizárják-e a Huaweit a németországi 5G-fejlesztésekből. Amíg a kép nem tisztul, a Deutsche Telekom leállít minden 5G-beszerzést.

Komoly politikai vita alakult ki Németországban arról, hogy a kínai beszállítók, azon belül is elsősorban a Huawei szállíthat-e hálózati eszközöket a németországi 5G-hálózatok kiépítéséhez. A német kormány korábban egységes álláspontot képviselt az ügyben, Angela Merkel idén októberben még arról beszélt, hogy olyan szabályozási környezetet alakítanának ki, amely nem tilt ki a beszerzésekből egy szereplőt sem, ehelyett minden beszállítóra egységes elvárásokat fogalmaznának meg. A német ellenzéki pártok azonban komoly vitát indítottak el, és most már a kormányon belül is vannak ellenzői annak, hogy a Huawei részt vegyen az 5G-hálózat kiépítésében.

Az ország legnagyobb távközlési szolgáltatója, a Deutsche Telekom most bejelentette, hogy leállított minden 5G-beszerzést, egészen addig, amíg világossá nem válnak a Huawei technológiájával kapcsolatos kérdések.

A nem világos politikai helyzet miatt egyelőre nem kötünk 5G-szerződéseket, közölte a DT egyik szóvivője.

Jelenleg a beszállítókat informálja a cég. A DT azt reméli, hogy hamarosan tisztázódik a helyzet, ami azért fontos, hogy az 5G-versenyben ne kerüljön hátrányba a Telekom.

Az elmúlt hónapokban nem csak Németországban, de világszerte komoly vita indult arról, hogy részt vehet-e a Huawei az 5G-fejlesztésekben, az Egyesült Államok arra szólította fel nyugati szövetségeseit, hogy zárják ki a kínai céget a beszerzésekből. Az egyik vád a Huaweivel szemben az, hogy a kínai cég kapcsolatban állhat a kínai kormánnyal, és annak adatokat szolgáltathat ki, ami kémkedésre és szabotázsra is lehetőséget adhat. A Huawei tagadja a vádakat, és azt állítja, teljes mértékben független.

A Huawei egyébként a világ egyik vezető hálózati eszközgyártója, több ország, így például Németország vagy akár Magyarország mobilhálózatában is sok helyen vannak eszközeik, rajtuk kívül komoly szereplő ezen a piacon az Ericsson és a Nokia, valamint egy kisebb kínai cég, a Magyarországon a Telenor hálózatához eszközöket szállító ZTE.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter november elején Sanghajban, a Hungcsiao Nemzetközi Gazdasági Fórumon azt mondta, hogy a Huawei közreműködésével épül ki Magyarországon az 5G-hálózat.

Címlapkép: Shutterstock

bkk_busz_bkv
dzsudzsak balazs focista
Nagy bejelentés készülhet: délután megszólal Matolcsy György
forintka191126getty
Történelmi csúcson az Európai Unió támogatottsága
Váci úti felüljáró
Népszerű
HEPA-Startup Campus
Ernyőmegállapodás segíti a hazai startupok globális terjeszkedését

A program képzéseket biztosít a külpiacra lépés iránt érdeklődő startupok számára.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
bkk_busz_bkv