Frankfurti tőzsde
Üzlet

Új csúcson zárt az OTP

Portfolio
Az irányadó európai részvényindexek felemásan teljesítenek a csütörtöki kereskedés második felében, a magyar tőzsde mérsékelt emelkedéssel zárta a hét negyedik napját, míg az OTP-nek összejött az új történelmi zárócsúcs.

Új csúcson zárt az OTP

Mérsékelt erősödéssel zárta a csütörtöki kereskedést a magyar tőzsde, a BUX 104 pontos plusz mellett 0,2 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítettek. A Magyar Telekom 0,6 százalékos esés után 438,5 forinton zárt, a Richter 0,3 százalékkal került feljebb, a gyógyszergyártó részvényei 5 895 forinton fejezték be a csütörtöki kereskedést. A Mol 0,6 százalékos erősödés után 2 860 forinton búcsúzott a hét negyedik napjától, míg az OTP napközben bár 15 000 forintig emelkedett, a zárásra alábbhagyott a kezdeti lendület, az OTP végül 0,1 százalékos erősödés után 14 880 forinton fejezte be a napot, ami így is új történelmi zárócsúcsot jelentett.

Felemásan teljesítenek a tengerentúli tőzsdék

A csütörtöki kereskedés második felében felemásan teljesítenek az európai részvényindexek, a DAX 0, százalékos esése mellett a CAC40 0,6 százalékkal került feljebb. A tengerentúli tőzsdék mérsékelt erősödéssel vágtak neki a csütörtöki kereskedésnek, majd a mai piacnyitástól távolodva az amerikai részvényindexek felemásan teljesítenek, a Dow előző napi záróértéke közelében stagnál, míg az S&P500 0,1 százalékot erősödött.

Új csúcsra kapaszkodott az OTP

A csütörtöki piacnyitástól távolodva előző napi záróértéke fölé kapaszkodott vissza a magyar tőzsde, a BUX 44 pontos plusz mellett 0,1 százalékkal került feljebb, a blue chipek felemásan teljesítenek, azonban az OTP a ma reggeli, mérsékelt mínuszt ledolgozva tovább emelkedik, a bankpapír 0,4 százalékos erősödét követően újabb történelmi csúcsra kapaszkodott fel. Az OTP tegnap igen erős napot zárt, a bankrészvény jelentős forgalom mellett tört ki a korábbi csúcsa közeléből, majd az árfolyam végül jelenetős, 4 százalékos erősödéssel zárta a szerdai kereskedést.

Érdemes eljönni a Portfolio befektetői klubjára

Új üzletág, egyedi dróntechnológia, védelmi ipari szerződések, új kiberbiztonsági fejlesztések, mesterséges intelligencia projektek – csak néhány hír az OTT-ONE elmúlt pár hónapos bejelentései közül. Ez is azt bizonyítja, hogy a tőzsdén jegyzett társaság rendkívül aktív, sorozatosan jelenti be innovatív megoldásait és nemzetközi szinten is nagy dobásokra készül. Ezért a következő befektetői klubunkon az érdeklődők közelről is megismerhetik a cég működését, eddigi pénzügyi eredményeit és nagyívű termék- és üzletfejlesztési, valamint tőkepiaci terveit. Mindezt természetesen első kézből, ugyanis a társaság vezetői lesznek jelen az eseményen, ahol az előadásokat és a panelbeszélgetést követően ezúttal is lehetőség lesz közönségkérdésekre, így az érdeklődő befektetőknek vétek lenne kihagyni a december 9-i eseményünket.

Lejjebb került a magyar tőzsde

A kezdeti, enyhe emelkedés után lefordult a hazai részvényindex, a BUX 179 pontos mínusz mellett 0,4 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek kivétel nélkül esnek. A Magyar Telekom 0,1 százalékos esése mellett a Richter 0,3 százalékkal került lejjebb, míg a Mol 0,1 százalékkal került lejjebb. A tegnap szárnyalása után az OTP új csúcson zárt, majd a bankpapír ezt követően 0,6 százalékkal került ma lejjebb.

Az irányt keresi a BUX a csütörtöki piacnyitás után

Mérsékelt erősödéssel indult a hét negyedik napja a magyar tőzsdén, a BUX 45 pontos plusz mellett 0,1 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítenek. A Mol 0,9 százalékos erősödése mellett a Richter 0,3 százalékkal került feljebb, míg a Magyar Telekom árfolyama 0,5 százalékot esett. A szerdai szárnyalása után az OTP 0,4 százalékkal került ma lejjebb.

Emelkedéssel indulhat a csütörtöki kereskedés Európában

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

Felpattantak a tengerentúli tőzsdék szerdán, miután a Bloomberg értesülései szerint az USA és Kína egyre közelebb kerül a részleges kereskedelmi megállapodáshoz, amit kedvezően fogadtak a piaci szereplők, miután Donald Trump korábbi nyilatkozatában arról beszélt, hogy lehet, hogy a megállapodásra csak a 2020-as elnökválasztás után kerülhet csak sor. A pozitív kereskedelmi háborús hírfolyam a beérkező makroadatokat is háttérbe tudta szorítani, miután az ADP munkaerőpiaci adatközlés szerint a foglalkoztatottság 67 ezer fővel bővült novemberben az Egyesült Államokban, ami alulmúlta az előzetes várakozásokat, míg a szolgáltatói ISM beszerzési menedzserindex értéke novemberben 53,9 pontra süllyedt, ami szintén gyengébb lett a vártnál. A Dow végül 147 pontos emelkedést követően 0,5 százalékkal került feljebb, az S&P500 0,6 százalékot erősödött, míg a Nasdaq 0,5 százalékos emelkedéssel zárta a szerdai kereskedést.

A kereskedelmi háborús feszültség enyhülése miatt az európai tőzsdéken kifejezetten jó volt a hangulat szerdán, a magyar tőzsde azonban a vezető európai börzéket is alaposan lekörözte, a BUX nagy forgalom és 1030 pontos plusz mellett 2,4 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek kivétel nélkül emelkedéssel zártak. A Magyar Telekom 0,5 százalékos emelkedés után 441 forinton zárt, a Mol 1,6 százalékos erősödést követően 2 844 forinton zárta a szerdai kereskedést, míg a Richter 1,9 százalékkal került feljebb, a gyógyszergyártó részvényei 5 880 forinton fejezték be a hét harmadik napját. Az OTP jelentős forgalom mellett valósággal szárnyalt, az OTP 4 százalékos emelkedés után 14 870 forinton, új történelmi csúcson zárta a szerdai kereskedést.

Mik az előjelek mára?

Az ázsiai tőzsdék felfelé kapaszkodtak a hét negyedik napján, a piaci kommentárok szerint a befektetők abban bíztak, hogy az Egyesült Államok és Kína hamarosan lezárhatja a részleges kereskedelmi megállapodást. A Nikkei 0,7 százalékos erősödése mellett a hongkongi tőzsde 0,6 százalékkal került feljebb, míg a sanghaji részvényindex 0,7 százalékot emelkedett. Az amerikai határidős részvényindexek feljebb kerültek ma reggel, míg a határidős DAX 21 pontos plusza 0,2 százalékos emelkedést vetíthet előre a csütörtöki piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

A beérkező makroadatok mellett ma ismét a kereskedelmi háborús hírfolyamra fókuszálhatnak a piaci szereplők, miután Donald Trump kedden még arról beszélt, hogy szerinte elképzelhető, hogy a Kínával kötendő kereskedelmi megállapodás aláírására csak a 2020-as elnökválasztás után kerülhet sor, azonban szerdán olyan hír érkezett, amely szerint a felek egyre közelebb kerülnek a részleges kereskedelmi megállapodáshoz.

Mire érdemes ma figyelni?

Csütörtökön a KSH az októberi kiskereskedelmi adatsorát teszi közzé, Németországból az októberi gyáripari megrendeléseket publikálják, az eurozónából a harmadik negyedéves, felülvizsgált GDP-adat mellett az októberi kiskereskedelmi forgalmi adatsorokra figyelnek majd a befektetők. Az Egyesült Államokból az októberi gyáripari megrendelésállományt teszik közzé.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Thomas Lohnes/Getty Images

német200117
India merriage
napelem magyar zoldites
négy_napos_munkahét
izer norbert allamtitkar
címlapkép_zöld
Népszerű
HEPA-Startup Campus
Ernyőmegállapodás segíti a hazai startupok globális terjeszkedését

A program képzéseket biztosít a külpiacra lépés iránt érdeklődő startupok számára.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Statisztikai elemző

Statisztikai elemző

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
címlapkép_zöld