Elkezdődött a visszaszámlálás, május végén jön a Brain Bar
Üzlet

Brain Bar 2020: izgalmas nevekkel jön a jövőfesztivál

Portfolio
Jövőre már hatodik alkalommal rendezik meg a Brain Bar jövőfesztivált, melynek célja, hogy a világ legnagyobb elméitől inspirálódjanak a résztvevők és párbeszéd induljon a jövőnket érintő legfontosabb témákról.

Tudnánk-e internet nélkül élni? Indokolatlan-e a pánik a globális felmelegedés kapcsán? A fiatalok mentik meg a bolygót? A Brain Bar 2020-ban is a jövőt érintő legfontosabb kérdésekre keres válaszokat. A szervezők a Portfolio-t arról tájékoztatták, hogy olyan világhírű vendégeket várnak június elején Budapestre, mint a francia feltaláló Franky Zapata, aki légdeszkájával átrepülte a La Manche csatornát, a tízéves Ryan Hickman, cégalapító-vezérigazgató, akinek célja a bolygó megmentése, vagy Tim Maughan jövőkutató, aki elképzelte, milyen lenne a világ internet nélkül.

Hallottál már a repülő emberről?

Mint mindannyiunk, így a különc francia feltaláló Franky Zapata is gyerekkori vágyait kergette egész életében, mindig is a repülésről álmodott. Idén nyáron aztán saját készítésű légdeszkáján szelte át a La Manche csatornát. Zapata a fesztiválon bemutatót tart, majd a repülés jövőjéről kérdezheti őt a közönség.

Sokan úgy vélik, kézírás helyett ma már elég a számítógép használatára megtanítani a kisiskolásokat. A világhírű Moleskine jegyzetfüzetek megalkotója szerint azonban téved, aki a kézírás kihalására fogad: Maria Sebregondi százmillió dolláros céget épített egy ízig-vérig analóg ötletből.

A Brain Bar idei felméréséből egyértelműen kiderült, hogy az Y és Z generációt leginkább aggasztó téma a klímaváltozás. Számtalan előadótól és rengeteg fórumon halljuk, hogy mindenki tehet valamit a környezetvédelemért. Egy tízéves kaliforniai kissrác viszont nem várta meg, amíg mások cselekszenek: a Brain Barra érkező Ryan Hickman szemétszedő vállalkozást indított, tevékenységével egész partszakaszokat tisztított meg a hulladéktól.

A 2020-as Brain Barra érkezik Bjørn Lomborg dán közgazdász, a “Szkeptikus környezetvédő” című nagy visszhangot kiváltott könyv szerzője, aki úgy véli, a költséges nemzetközi egyezményeknél sokkal hatékonyabban is küzdhetnénk a klímaváltozás ellen. A jövőfesztivál közönségének így lehetősége lesz élőben vitázni a téma egyik legellentmondásosabb szakértőjével.

Mégsem az adat az új olaj?

Okostelefon nélkül már létezni sem tudunk, de vajon mi történne, ha az internethez sem férnénk hozzá? Tim Maughan scifi-író igazán ijesztő jövőképet vetít elénk: hogy nézne ki egy olyan világ, ahol a napi betevő wifiért is késhegyre menő harcot kell vívnunk?

Andrea Jones-Rooy nem csupán artista és stand-up-os, de az adattudomány tanára is. Az algoritmusok, statisztikák és a big data útvesztőjében Jones-Rooy arra figyelmeztet, hogy ne az adatoktól reméljük a kiutat. A New York-i tudós szerint a rendszerező emberi elme nélkül az információ mit sem ér.

A 2020-as Brain Bar jövőfesztiválra az early bird jegyek már elérhetők. A rendezvény médiatámogatója a Portfolio Csoport.

Címlapkép: Brain Bar

bkk_busz_bkv
dzsudzsak balazs focista
Nagy bejelentés készülhet: délután megszólal Matolcsy György
forintka191126getty
Történelmi csúcson az Európai Unió támogatottsága
Váci úti felüljáró
Népszerű
HEPA-Startup Campus
Ernyőmegállapodás segíti a hazai startupok globális terjeszkedését

A program képzéseket biztosít a külpiacra lépés iránt érdeklődő startupok számára.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
bkk_busz_bkv