Frankfurti tőzsde
Üzlet

Új csúcson zárt az OTP

Portfolio
A pénteki kereskedés második felében emelkedni kezdtek az irányadó európai részvényindexek, a tengerentúli tőzsdék is erősödnek, a piaci kommentárok szerint a hangulatjavulásban a vártnál lényegesen kedvezőbb amerikai munkaerőpiaci adatközlés is közrejátszott. A hazai részvényindex mérsékelt emelkedéssel zárta a hét utolsó napját, míg az OTP 0,1 százalékos erősödést követően új csúcson zárt.

Új csúcson zárt az OTP

A pénteki kereskedés második felében emelkedni kezdtek az irányadó európai részvényindexek, a tengerentúli tőzsdék is erősödnek, a piaci kommentárok szerint a hangulatjavulásban a vártnál lényegesen kedvezőbb amerikai munkaerőpiaci adatközlés is közrejátszott, miután a várt 180 ezer fő helyett 266 ezerrel bővült a nem mezőgazdaságban foglalkoztattak száma novemberben, az Egyesült Álamokban. A Dow 1,1 százalékos erősödése mellett az S&P500 1 százalékkal került feljebb.

A magyar tőzsde mérsékelt erősödéssel zárta a pénteki kereskedést, a BUX 25 pontos plusz mellett 0,1 százalékkal került feljebb, a blue chipek a Richter kivételével emelkedtek, a gyógyszergyártó részvényei 1,1 százalékos esés után 5 830 forinton zártak. A Mol 0,4 százalékos erősödést követően 2 872 forinton fejezte be a pénteki kereskedést, míg a Magyar Telekom 0,3 százalékos emelkedés után 440 forinton vett búcsút a hét utolsó napjától. Az OTP 0,1 százalékos emelkedés után 14 900 forinton zárt, azonban a minimális erősödés is újabb zárócsúcsot jelentett.

A történelmi csúcsa közelében jár a BUX

Az irányadó európai tőzsdeindexek emelkednek a pénteki kereskedés második felére ráfordulva, a piaci kommentárok szerint a hangulatot javítani tudta Donald Trump nyilatkozata, miután az amerikai elnök szerint a kereskedelmi egyeztetések jó úton haladnak. A befektetőket mindemellett egy gyenge német makroadat óvatosságra inthette, miután a mai adatközlésből kiderült, hogy a német ipari termelés októberben 1,7 százalékkal maradt el a szeptemberitől. A DAX 0,2 százalékos erősödése mellett a CAC40 0,4 százalékkal került feljebb, míg a milánói tőzsde 0,3 százalékot emelkedett.

A magyar tőzsde is felfelé kapaszkodik, a BUX 1,5 milliárd forintos forgalom és 23 pontos plusz mellett 0,1 százalékkal került feljebb, a hazai részvényindex november végi, történelmi csúcsa közelében jár, míg a blue chipek felemásan teljesítenek. Az OTP 0,3 százalékos esése mellett a Richter 0,2 százalékot esett, a Magyar Telekom stagnál, míg a Mol 0,5 százalékkal került feljebb.

Megemelte a Rába célárát az OTP

Felülvizsgálta Rába modelljét az OTP, miután a járműipari vállalat tegnapelőtt bejelentette, hogy értékesítheti Városréti ingatlanjainak egy részét, és a vételár meghaladhatja a 2 milliárd forintot. 1350-ről 1480-ra emelkedett a célár, az ajánlás továbbra is vétel.

Tovább a cikkhez

Nagyot emelkedett a Takarék Jelzálogbank árfolyama

Az irányadó európai részvényindexek erősödnek péntek délelőtt, a DAX 0,2 százalékos emelkedése mellett a CAC40 0,4 százalékkal került feljebb. A magyar tőzsde a kezdeti, mérsékelt erősödését ledolgozva immár előző napi záróértéke alá süllyedt, a BUX 0,1 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek vegyesen teljesítenek.

A Takarék Jelzálogbank részvényei szárnyalnak ma délelőtt, az árfolyam 11,1 százalékos erősödést követően egészen 600 forintig emelkedett, majd a kezdeti lendület kissé alábbhagyott és az árfolyam 9,3 százalékkal került feljebb, a részvény nagy forgalommal emelkedik, a Takarék Jelzálogbank ma délelőtti, 16,3 millió forintos forgalma az idei, átlagos éves forgalom több mint két és fél szerese Tegnap két bejelentés is érkezett: Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója bejelentette a Takarék Jelzálogbank részére, hogy a Magyar Nemzeti Bank határozatban engedélyezte számára a társaságban a 20 százalékot meghaladó (21,98 százalék) mértékű közvetett befolyásoló részesedést megtestesítő szavazati jog megszerzését. A Takarék Jelzálogbank a BÉT-en közzétett közleményében bejelentette: Gál Miklós, az Opus vezérigazgatója 10 százalékot meghaladó részesedést szerzett a társaságban.

Érdemes eljönni a Portfolio befektetői klubjára

Új üzletág, egyedi dróntechnológia, védelmi ipari szerződések, új kiberbiztonsági fejlesztések, mesterséges intelligencia projektek – csak néhány hír az OTT-ONE elmúlt pár hónapos bejelentései közül. Ez is azt bizonyítja, hogy a tőzsdén jegyzett társaság rendkívül aktív, sorozatosan jelenti be innovatív megoldásait és nemzetközi szinten is nagy dobásokra készül. Ezért a következő befektetői klubunkon az érdeklődők közelről is megismerhetik a cég működését, eddigi pénzügyi eredményeit és nagyívű termék- és üzletfejlesztési, valamint tőkepiaci terveit. Mindezt természetesen első kézből, ugyanis a társaság vezetői lesznek jelen az eseményen, ahol az előadásokat és a panelbeszélgetést követően ezúttal is lehetőség lesz közönségkérdésekre, így az érdeklődő befektetőknek vétek lenne kihagyni a december 9-i eseményünket.

Az irányt keresi a BUX a pénteki piacnyitás után

Előző napi záróértéke közelében vágott neki a hét utolsó napjának a magyar tőzsde, a BUX 8 ponttal került lejjebb a pénteki piacnyitás után, míg a blue chipek felemásan teljesítenek. Az OTP 0,7 százalékos esése mellett a Magyar Telekom 0,5 százalékkal került lejjebb, míg a Mol 0,4 százalékos erősödése mellett a Richter 0,6 százalékkal került feljebb.

Emelkedéssel indulhat a pénteki kereskedés Európában

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

A csütörtöki kereskedés első felében lejjebb kerültek az amerikai részvényindexek, majd a korábbi mínuszokat ledolgozva a csütörtöki piaczárás felé közeledve már felfelé kapaszkodtak a tengerentúli tőzsdék, a piaci kommentárok szerint a hangulatot kismértékben javíthatta a kínai kereskedelmi tárca szóvivőjének nyilatkozata, amely szerint az USA és Kína közötti kereskedelmi egyeztetések továbbra is folytatódnak. A befektetők nem jöttek lázba attól sem, hogy Nancy Pelosi csütörtökön arra kérte a képviselőház igazságügyi bizottságának elnökét, hogy állítsa össze a vádiratot, amelynek alapján megindíthatják az alkotmányos felelősségre vonási eljárást Donald Trump elnök ellen. A Dow végül 28 pontos emelkedést követően 0,1 százalékkal került feljebb, az S&P500 0,2 százalékot erősödött, míg a Nasdaq 0,1 százalékos emelkedéssel zárta a csütörtöki kereskedést.

Mérsékelt erősödéssel zárta a csütörtöki kereskedést a magyar tőzsde, a BUX 104 pontos plusz mellett 0,2 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítettek. A Magyar Telekom 0,6 százalékos esés után 438,5 forinton zárt, a Richter 0,3 százalékkal került feljebb, a gyógyszergyártó részvényei 5 895 forinton fejezték be a csütörtöki kereskedést. A Mol 0,6 százalékos erősödés után 2 860 forinton búcsúzott a hét negyedik napjától, míg az OTP napközben bár 15 000 forintig emelkedett, a zárásra alábbhagyott a kezdeti lendület, az OTP végül 0,1 százalékos erősödés után 14 880 forinton fejezte be a napot, ami így is új történelmi zárócsúcsot jelentett.

Mik az előjelek mára?

Ázsiában erősödtek az irányadó részvényindexek a hét utolsó napján, a piaci kommentárok szerint Donald Trump csütörtöki, a kereskedelmi tárgyalásokra vonatkozó pozitív hangvételű nyilatkozata megnyugtathatta a befektetők egy részét. A Nikkei 0,2 százalékos erősödése mellett a hongkongi tőzsde 0,9 százalékkal került feljebb, míg a sanghaji börze 0,3 százalékot emelkedett. Ázsia más részein is jó hangulatban telt a pénteki kereskedés, a szingapúri tőzsde 0,2 százalékos erősödése mellett a dél-koreai Kospi 1 százalékkal került feljebb. Az amerikai határidős részvényindexek feljebb kerültek ma reggel, míg a határidős DAX 58 pontos plusza 0,4 százalékos emelkedést vetíthet előre a pénteki piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

Az USA és Kína kereskedelmi egyeztetéseivel kapcsolatos hírekre figyelnek majd a piaci szereplők, emellett a hét utolsó napján beérkező, amerikai munkaerőpiaci adatközlésekre fókuszálnak majd a befektetők.

Mire érdemes ma figyelni?

Pénteken a KSH az októberi ipari termelési adatsorát teszi közzé, míg az MNB a harmadik negyedéves hitelintézeti statisztikáit publikálja. Németországból az októberi ipari termelési adatsort publikálják, az Egyesült Államokból a novemberi foglalkoztatottsági adatsorra figyelnek majd a befektetők.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Thomas Lohnes/Getty Images

intel logo company
koronavirus2
usacapitolium
imf
koronavirus2
ferihegyi reptér
koronavírus
forint200124
Arab Health
17 magyar orvostechnikai cég mutatkozik be az egyik legnagyobb egészségipari expón

Az Arab Health kiállításon magyar pavilont is építettek.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti webinárium
Közérthető előadás kezdőknek.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
intel logo company