BÉT
Üzlet

Új kedvenc részvénye van a hazai alapkezelőknek

Portfolio
Novemberben sorra döntötte az új csúcsokat a magyar tőzsde, a Portfolio által készített legfrissebb alapkezelői felmérésből kiderül, hogy az általunk megkérdezett alapkezelők többsége csupán mérsékelt elmozdulásra számít rövid távon a magyar tőzsdén. A profi befektetők a hazai blue chipek közül ebben a hónapban Mol részvényeiért rajongtak a leginkább, míg a midcapek közül az ANY Biztonsági Nyomda és a Waberer’s papírjait emelték ki kedvenc részvényükként legnagyobb számban a felmérésünkben résztvevő alapkezelők.

A felmérésben résztvevő alapkezelők: Allianz Alapkezelő, CIB Alapkezelő, Dialóg, Diófa, Erste Alapkezelő, Equilor, Generali, Hold Alapkezelő, K&H Alapkezelő, OTP Alapkezelő.

Az októberben kezdődő emelkedés novemberben is folytatódott a magyar tőzsdén, a hazai részvényindex novemberben többször is új történelmi csúcson zárt, bár a hónap végére kissé alábbhagyott a korábbi lendület, a BUX végül 3,7 százalékos erősödéssel zárta a novembert.

Ebben a hónapban a felmérésünkben résztvevő alapkezelők 80 százaléka várta azt, hogy a BUX 3 hónapos időtávon a mínusz 5 és plusz 5 százalékos sávban mozoghat, míg egy kisebbség inkább pesszimista, az általunk megkérdezett alapkezelők 20 százaléka várt 5 és 15 százalék közötti esést 3 hónapos időtávon. Míg nagyobb, 5 százalékot meghaladó emelkedést a profik közül senki sem várt rövid távon. 12 hónapos időtávon a felmérésünkben résztvevő alapkezelők 90 százaléka számít arra, hogy a BUX a mínusz 5 és plusz 5 százalékos sávban mozog majd, a profik 10 százaléka optimista, ők 5 és 15 százalék közötti emelkedést várnak a magyar tőzsdén. A felmérésünkben résztvevő alapkezelők közül ebben a hónapban 12 hónapos időtávon senki sem várt nagyobb esést a BUX-tól.  

Az alapkezelői válaszokból képzett 3 hónapos mutatónál a pesszimizmus kismértékű növekedése volt megfigyelhető, miután ebben a hónapban az általunk megkérdezett alapkezelők 80 százaléka várta azt, hogy a hazai részvényindex mínusz 5 és plusz 5 százalékos sávban mozoghat, szemben a korábbi hónap száz százalékos értékével, míg 20 százalékuk tartott elképzelhetőnek nagyobb, 5 és 15 százalék közötti esést. Érdemes megjegyezni, hogy az előző hónapban a profik közül senki sem várt nagyobb esést.

Az alapkezelői válaszokból képzett 12 hónapos mutató esetében gyakorlatilag nincs változás az előző hónappal összehasonlítva, miután a profi befektetők 90 százaléka várta az ebben a hónapban, hogy a hazai részvényindex mínusz 5 és plusz 5 százalékos sávban mozoghat majd a következő 12 hónap során, szemben a korábbi hónap 89 százalékos értékével. Az általunk megkérdezett alapkezelők 10 százaléka tartott elképzelhetőnek nagyobb, 5 és 15 százalék közötti emelkedést (szemben a korábbi hónap 11 százalékos arányával) Ebben a hónapban az profik közül senki sem várt nagyobb esést a magyar tőzsdén a következő 12 hónap folyamán.

A felmérésünkben résztvevő alapkezelők közül öten jelölték meg kedvenc részvényükként a Molt ebben a hónapban. Bár a Mol a leginkább lemaradó részvény a hazai blue chipek közül, azonban a társaság fundamentumai közül érdemes kiemelni a Mol által végrehajtott, jelentős upstream akvizíciót, továbbá az idén bejelentett poliol-gyár építést, míg a vonzó technikai kép is támogathatja a Mol emelkedését. A pozitívumok mellett azonban érdemes kiemelni a novemberi finomítói- és petrolkémiai marzsokat, amelyek nagyon gyengék lettek, mindez kissé beárnyékolhatja a társaság kedvező kilátásait. A blue chipek közül a Magyar Telekom és a Richter részvényei egyaránt 3-3 említést kaptak, míg az OTP részvényeit ebben a hónapban ketten jelölték meg kedvenc részvényükként a profi befektetők közül.

A midcapek közül az ANY Biztonsági Nyomda és a Waberer’s részvényei ebben a hónapban egyaránt 3-3 említést kaptak a felmérésünkben résztvevő alapkezelőktől, míg a Graphisoft Park papírjait a profik közül ketten is kiemelték, mint kedvenc részvényüket.

A felmérésünkben résztvevő alapkezelők közül ebben a hónapban a hazai blue chipek közül ketten emelték ki a Molt, mint legkevésbé kedvelt részvényt, míg a Magyar Telekom és a Richter egyaránt 1-1 említést kapott. A profi befektetők közül ebben a hónapban négyen emelték ki az Opust, mint legkevésbé kedvelt részvényt, míg a CIG Pannónia 3 említést kapott.

Címlapkép forrása: Budapesti Értéktőzsde

bkk_busz_bkv
dzsudzsak balazs focista
Nagy bejelentés készülhet: délután megszólal Matolcsy György
forintka191126getty
Történelmi csúcson az Európai Unió támogatottsága
Váci úti felüljáró
Népszerű
HEPA-Startup Campus
Ernyőmegállapodás segíti a hazai startupok globális terjeszkedését

A program képzéseket biztosít a külpiacra lépés iránt érdeklődő startupok számára.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
bkk_busz_bkv