seychelle szigetek strandoló lány
Üzlet

10 csodás turistaparadicsom, ahol átvészelheted a telet

Portfolio
Ha felejteni akarjuk a telet vagy éppen kifejezetten kiélvezni a hó által festett táj szépségeit, már számos külföldi turistaparadicsomban megtalálhatjuk a számításunkat viszonylag elfogadható áron. Jó hír lehet ráadásul a télen "nyaralóknak", hogy rengeteg népszerű turistacélpont jelentősen olcsóbb ilyenkor, így nyomott áron, sorbanállás nélkül meg tudunk látogatni egy csomó nyáron is népszerű látványosságot is. Adunk pár utazási tippet azoknak, akik el akarnak szakadni a borongós téli hétköznapoktól vagy éppen külföldön akarják tölteni az ünnepeket.

Bécs, Ausztria

ausztria karácsonyi vásár bécs
Forrás: Getty Images

November közepétől december végéig várja a látogatókat a magyar turisták körében joggal népszerű bécsi karácsonyi vásár, ilyenkor a város nagyobb terei, történelmi utcái mind dekoratív karácsonyi díszekbe borulnak, és a levegőt megtölti a zene és a sült mandula illata. Több olyan turisztikai vállalat is van Magyarországon, amely kifejezetten a karácsonyi vásárra szállít turistákat Budapestről; érdemes utánanézni az akcióknak, hiszen kifejezetten jó dealeket is elcsíphetünk például a normál vasúti árakhoz képest. Bécs nagy előnye, hogy még szállást sem feltétlen kell bérelnünk, hiszen napon belül meg tudunk fordulni az osztrák fővárosban Budapestről.

Prága, Csehország

csehország prágra télen
Fotó: Getty Images

Prága sok turisztikai ajánló szerint télen a legszebb; vannak olyan oldalak, amelyek egyenesen „tündérmesébe illőnek” írják le a hófödte cseh fővárost. A város főbb látványosságai - a Károly híd, a prágai vár, az óváros és a sör télen is elérhetők-, a szálláshelyek és az éttermek ráadásul ilyenkor, a főszezonon kívül még olcsóbbak is.

Bledi-tó, Szlovénia

bledi tó szlovénia tél
Fotó: Getty Images

A Bledi-tó télen-nyáron gyönyörű, ilyenkor viszont még szánkózni, korcsolyázni és síelni is lehet a környéken, a tó partján fekvő városkába pedig új életet lehelnek az ünnepi fesztiválok. Ha pedig nem vágyunk ki a hidegbe, megmártózhatunk a tó körül található számos termálfürdő valamelyikében. 

Innsbruck, Ausztria

innsbruck ausztria síparadicsom tél téli olimpia
Fotó: Getty Images

A síelés és a snowboard fővárosaként is ismert Innsbruck számtalan kikapcsolódási lehetőséget nyújt a téli sportok szerelmeseinek, a település ráadásul már kétszer is otthont adott a téli olimpiának. Ha megfáradnánk a rengeteg mozgásban, a gazdag történelemmel rendelkező város számos múzeummal és történelmi épülettel várja a látogatókat.

Barcelona, Spanyolország

barcelona karácsony piac
Fotó: Getty Images

Ha egy kicsit melegebb éghajlatra vágyunk, Barcelona jó választás lehet ilyenkor, hiszen a spanyolországi városban decemberben is jellemzően 15 fok körül van a hőmérséklet, a legtöbb nyáron népszerű turistalátványosság pedig télen is nyitva áll, csak lényegesen kisebb a tömeg a Sagrada Familiánál vagy a Casa Milánál. Persze ha a tömeget el akarjuk kerülni, a karácsonyi vásárt valószínűleg ki kell, hogy hagyjuk.

Lisszabon, Portugália

lisszabon portugália karácsony
Fotó: Getty Images

Hasonló, mediterrán klímával találkozhatunk Lisszabonban is, az éttermek, kávézók és szálláshelyek ára viszont 20-30%-kal is alacsonyabb lehet, mint a katalán fővárosban. Bár strandolni itt sem feltétlen érdemes télen, az újkőkorszakig visszanyúló történelemmel rendelkező településen bőven akad látnivaló.

Athén, Görögország

athén akropolisz görögország
Fotó: Getty Images

Talán Görögország szintén nem a legelső ország, ami az ember eszébe jut, ha egy hosszabb téli kiruccanást tervez, viszont fontos érv mellette, hogy az Akropoliszt, a Lükabéttosz-hegyet vagy a helyi konyha nevezetességeit kellemes, 15 fokos hőmérsékletben tudjuk élvezni decemberben is, a nyárra jellemző tolongó turistatömegek nélkül.  

Abisko, Svédország

sarki fény svédország
Fotó: Getty Images

Ha nem zavar a hideg (még -10 fok alatti, extrém hideg sem) és egy kifejezetten télies élményre vágyunk, érdemes lehet ellátogatnunk a Svédország északi részén található Abiskóba, ahol a sarki fény alatt síelhetünk, túrázhatunk vagy hajthatunk kutyaszánt. Nehezen tud az ember ennél téliesebb élményt elképzelni magának!

Marrákes, Marokkó

marrákes marokkó piac tél
Fotó: Getty Images

Az észak-afrikai Marokkó talán egzotikusabb célpont az előbbieknél, de egyre népszerűbb az európai turisták körében, hiszen napos tengerpartokban és történelmi ereklyékben gazdag, ráadásul emellett viszonylag olcsó is, különösen télen. 10-15 ezer forint körül már simán találunk a városban, négycsillagos szállodában is szobákat két főre, az átlaghőmérséklet pedig 15-20 fok között mozog, így a tél elől is menedéket lelhetünk.

Seychelle-szigetek

seychelle szigetek
Fotó: Getty Images

Ha kicsit mélyebben a pénztárcánkba akarunk nyúlni és kifejezetten trópusi telelésre vágyunk, a Seychelle-szigetek kiváló célpont lehet, hiszen a 25-30 fokos átlaghőmérséklet tökéletesen alkalmas arra, hogy megmártózzunk az óceánban. A Seychelle-szigetekre 500-600 ezer forintért juthatunk el utazási irodákon keresztül, ami azt jelenti, hogy ha párunkkal közösen akarjuk felejteni a zord tél viszontagságait, bőven egymillió forint fölött kell az utazásra áldoznunk.  

Felhasznált források: The Abroad Guide, An Epic Education, Numbeo, Megan Starr, Wien.info, The Culture Trip, OTP Travel, Booking, Vista.hu, Wikipedia.

bkk_busz_bkv
dzsudzsak balazs focista
Nagy bejelentés készülhet: délután megszólal Matolcsy György
forintka191126getty
Történelmi csúcson az Európai Unió támogatottsága
Váci úti felüljáró
Népszerű
HEPA-Startup Campus
Ernyőmegállapodás segíti a hazai startupok globális terjeszkedését

A program képzéseket biztosít a külpiacra lépés iránt érdeklődő startupok számára.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
bkk_busz_bkv