cimlap_rossz
Üzlet

Gondoltad volna? Még Lagosban is jobb élni, mint Rómában

Portfolio
Idén is elkészítette az InterNations a rendszeres éves felmérését arról, hogy melyik városban a legjobb külföldiként élni. A világ 82 városát rangsorolták, az alábbiakban a lista végén végzett városokat mutatjuk be.

Az InterNations listája szerint ebben a 10 városban a legrosszabb élni (a 82 darabos lista legvégén szereplő 10 város):

82. Kuvait

Az InterNations 82 várost szerepeltető listájának végén Kuvait végzett, vagyis a felmérésben rangsorolt városok közül itt a legrosszabb élni a válaszadók szerint. Az itt dolgozó brit állampolgárok a hatnapos munkaheteket és a hosszú munkanapokat említették a negatívumok között, illetve azt, hogy a helyiek nem túl kedvesek az itt élő külföldiekkel, a rosszabbul keresőket pedig egyenesen lenézik.

kuvait

81. Róma

Az európai városok közül az olasz fővárost ítélték meg a legrosszabbnak az itt élő külföldiek. A fizetések alacsonyak, különösen a megélhetési költségekhez képest és nehéz munkát találni – mondják.

rome

80. Milánó

Az észak-olaszországi városban szintén a munka területén van a probléma, Rómához hasonlóan a fizetésekkel elégedetlenek az itt élő külföldiek, különösen a megélhetési költségek fényében.

milano

79. Lagos

A nigériai nagyvárosban a helyi közlekedéssel, a politikai stabilitással és a közbiztonsággal elégedetlenek az ott dolgozó külföldiek. Viszont legalább az időjárást illetően a középmezőnyben végzett a listán.

lagos

78. Párizs

A francia főváros a 82-es lista 78. helyén szerepel, hátulról az ötödik lett. A felmérésben résztvevők nagy része nyilatkozott úgy, hogy barátságtalanok a helyiek és minden drága, az élelmiszerektől kezdve a lakhatásig. Bár a város jól szerepelt a szabadidős lehetőségek tekintetében, viszont nem érzik magukat biztonságban az itt élő külföldiek: a válaszadók 17 százaléka nyilatkozott így, miközben a globális átlag 9 százalék.

paris

77. San Francisco

Az amerikai városok közül a lista leghátulján végzett San Francisco. A megélhetési költségek és a lakhatás költségei tekintetében pedig a világon a legrosszabbnak választották a felmérés résztvevői. A karrierlehetőségek jók, viszont ezek hosszú munkanapokkal járnak és az arra vonatkozó kérdésben is gyengén szerepelt a város, hogy mennyire érzik biztosítottnak a dolgozók a munkahelyüket.

sanfrancisco

76. Los Angeles

Az időjárás miatt szeretik Los Angelest az itt dolgozó külföldiek, viszont  a közlekedés problémás, nagy a forgalom és drága a város, különösen ami a lakhatást illeti.

losangeles

75. Lima

Peru fővárosa a közlekedés és a közbiztonság miatt került a lista végére és az egészségügyet is drágának találják az itt dolgozó külföldiek. Pozitívumként említhető, hogy legalább nem drága itt az élet.

lima

74. New York

A válaszadók kiemelték, hogy New Yorkban nagyon drága az élet, emellett a munka és a szabadidő egyensúlya kategóriában is gyengén teljesített a város.

newyrok

73. Yangon (korábban Rangun)

Mianmar legnépesebb városa az egyetlen ázsiai település, amely bekerült a 10 legrosszabb város közé. Pozitívum, hogy a helyiek kifejezetten kedvesek a külföldiekkel és könnyű velük együtt dolgozni. De az egészségügyi rendszer nagyon gyenge, a közlekedéssel szintén elégedetlenek az itt dolgozó külföldiek és a szórakozási lehetőségek sem a legjobbak.

yangon

(Forbes)

Képek: Getty Images

bkk_busz_bkv
dzsudzsak balazs focista
Nagy bejelentés készülhet: délután megszólal Matolcsy György
forintka191126getty
Történelmi csúcson az Európai Unió támogatottsága
Váci úti felüljáró
Népszerű
HEPA-Startup Campus
Ernyőmegállapodás segíti a hazai startupok globális terjeszkedését

A program képzéseket biztosít a külpiacra lépés iránt érdeklődő startupok számára.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
bkk_busz_bkv