Előfizetői tartalom

Szintet léptek a magyar bankok, valami egészen újba kezdtek

Palkó István
Jelentős kockázatokat hordoz magában, amikor egyidőben, nagy tömegben kell lejáró kötvényeket az aktuális, előre nem látható gazdasági környezetben refinanszírozni. Ez egy kedvezőtlen gazdasági klíma esetén problémát okozhat, amiről a magyar bankszektornak nincsenek érdemi tapasztalatai – nyilatkozta nekünk a Növekedési Kötvényprogram kapcsán Fülöpné Bogdán Krisztina, a Commerzbank vezérigazgató-helyettese, aki mindemellett sikeresnek tartja a programot. A bank hitelportfóliója idén már több mint 70%-kal (!) bővült, így a M&A-finanszírozás és az autóipar kilátásai mellett adta magát, hogy a hitelpiaci versenyről is faggassuk a szakembert, aki a CFO of the year díjról és a pénzügyi vezetők munkájáról is megosztotta velünk gondolatait.

Még idén elfogy az MNB 300 milliárdos kötvényprogramjának a háromnegyede. Meglepte a Növekedési Kötvényprogram sikere? A tények valóban azt igazolják, hogy sikeres a program. A várakozások feletti összegben regisztráltak a közép- és nagyvállalatok, és várakozások feletti számban kaptak megfelelő adósminősítést. Mára jó néhány aukció le is zajlott a piacon. A kötvényprogram...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái