nngroup
Üzlet

Új üzletágat indít a legnagyobb magyar életbiztosító

Portfolio
Belép a nem-életbiztosítási piacra az eddig csak az életbiztosítási piacon működő NN Biztosító – jelentették be a társaság mai sajtótájékoztatóján. Logikus a lépés annak fényében, hogy az életbiztosítási piac évek óta gyenge növekedési számokat produkál, miközben a nem-élet üzletág szárnyal. Célszámokat egyelőre nem árultak el, de az „életbiztosítási piacvezető pozícióhoz méltó” méretet akar elérni a társaság a nem-életbiztosítási piacon.

Az elmúlt négy évben rohamtempóban öregedett az NN életbiztosítási portfóliója, azzal szembesült a társaság, hogy a portfólió közel harmada néhány év alatt lejár. Ezek 40%-át sikerült végül megtartania a biztosítónak, amit nagy eredménynek tartanak. Az életbiztosítási piac alulteljesítéséről a legfrissebb negyedéves statisztikák alapján itt írtunk:

Ma a törlési százalékok, visszavásárlások rekord alacsonyak a biztosítónál - ismertette Sztanó Imre vezérigazgató, aki február 1-jétől az NN Group nemzetközi digitális igazgatójaként segíti majd a biztosítócsoport piacainak, többek között a magyar piacnak a munkáját. (Utódja a magyar NN élén január 1-jétől Michal Hucal lesz, ahogy azt két hete bejelentették. Hucal az NN lengyel biztosítójánál szerzett hasonló üzletág felépítésében tapasztalatokat).

Mára teljes mértékben digitalizálta, papírmentessé tette értékesítésének több mint 90%-át az NN, új CRM-rendszert vezetett be és automatizálta a kockázatelbírálást, a szerződések 30%-a megy már át ezen a „zöld folyosón”. Sikerült az értékesítők átlagéletkorának növekedését megállítani, és 50 év alá vinni. A termékmix is átalakult, az új értékesítésen belül a kockázati és kiegészítő életbiztosítások aránya eléri a 40%-ot. Futóalkalmazásuk (RunAddict) és ki-be kapcsolható balesetbiztosítási alkalmazásuk (protect.me) új ügyfeleket hozott a társaságnak.

28 év után elindítja nem-élet üzletágát is az NN a biztosító Czene Árpád igazgatósági tag vezetésével, ezáltal a biztosító a meglévő kompozit licencét felhasználva (vagyis új cég létrehozása nélkül) élet- és nem-élet szolgáltatásokat is nyújtani fog. A döntést többek között azzal indokolta Sztanó Imre, hogy a nem-élet üzletág sokkal erőteljesebben nő az életbiztosítási piacnál.

Elsőként, 2020 első felében hitelfedezeti és jövedelempótló biztosítást, majd 2020 második felétől lakásbiztosítást, 2021-től pedig utasbiztosítás fog értékesíteni az NN. Előbbiekhez a bankokkal is szeretnének együtt dolgozni, a lakásbiztosítást az összes lehetséges csatornán értékesítenék (így az 1200 fős saját hálózattal és online is), az utasbiztosításokkal pedig szép számmal szeretnének új ügyfeleket nyerni, erőteljes online jelenléttel.

A lakásbiztosítások elindításának kiváló apropót ad a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás védjegye, amely könnyebben összehasonlítható és magasabb szolgáltatási színvonalú terméket hoz a piacra – fogalmazott Sztanó Imre. Felmérésük szerint a jelenleg otthonbiztosítással rendelkezők 40 százaléka figyeli folyamatosan az elérhető lehetőségeket és 20 százalék tervez biztosítást váltani hamarosan.

Összességében sokmillió eurós befektetést igényel az új üzletág elindítása az NN-nél, amit alacsonyabb osztalékfizetéssel, több évre elosztva fognak kigazdálkodni. Célszámokat egyelőre nem árultak el, de az "életbiztosítási piacvezető pozícióhoz méltó" méretet akar elérni a társaság a nem-életbiztosítási piacon. Jelenleg 210 ezer életbiztosítási ügyfele van a társaságnak, 17% körül mozgó piaci részesedés mellett.

bkk_busz_bkv
dzsudzsak balazs focista
Nagy bejelentés készülhet: délután megszólal Matolcsy György
forintka191126getty
Történelmi csúcson az Európai Unió támogatottsága
Váci úti felüljáró
Népszerű
HEPA-Startup Campus
Ernyőmegállapodás segíti a hazai startupok globális terjeszkedését

A program képzéseket biztosít a külpiacra lépés iránt érdeklődő startupok számára.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
bkk_busz_bkv