cimlap_naperomu
Üzlet

A külföldiek szerint is jó üzlet Magyarországon naperőművet építeni

Portfolio
A holland Photon Energy 2020 első negyedévére már több mint 20 MWp napenergia kapacitást fog birtokolni Magyarországon, mellyel az ország legnagyobb napelemparkkal rendelkező szereplői közé fog tartozni. Azonban a társaságnak nagyon ambiciózusak a tervei, 2021-re a magyar fotovoltaikus portfolio kapacitása elérheti a 75 MWp-t.

A Photon Energy a mai napon bejelentette, hogy egy újabb hosszútávú projektfinanszírozási megállapodást zárt le, saját tulajdonú, magyarországi PV erőmű portfóliójának keretében, további 20,1 MWp teljesítményre.

A portfólió 29 önálló KÁT engedéllyel rendelkező PV erőműből áll, Monor, Fertőd, Kunszentmárton, Taszár, Mályi és Tata telephelyeken.

Monoron nyolc erőmű (5,6 MWp) lett üzembe helyezve 2019 októberében, 2019 novemberében öt erőmű (3,5 MWp) Fertődön, illetve két erőmű (1,4 MWp) Kunszentmártonon, három erőmű (2,1 MWp) pedig Taszáron, 2019 december elején került felkapcsolásra.

További három erőmű Mályiban, összesen 2,1 MWp teljesítménnyel, valamint nyolc erőmű Tatán, együttesen 5,4 MWp kapacitással, várhatóan 2020 első negyedévében lesz üzembe helyezve.

Az 5,93 milliárd forint (17,9 millió EUR) összegű finanszírozást a K&H Bank, a belga KBC Group N.V. magyar leányvállalata, Magyarország egyik legnagyobb bank- és pénzügyi szolgáltatója, valamint a projektfinanszírozás vezető helyi szereplője biztosítja, 15 éves időszakra.

 „Miután az év első felében 17 fotovoltaikus erőművet sikeresen refinanszíroztuk, ez a megállapodás újabb mérföldkövet jelent a magyarországi terjeszkedési stratégiánkban. Az erőműveket EU-s kötvénykihelyezésekből származó bevételekkel építettük fel illetve ebből a forrásból előfinanszírozzuk. A további 29 PV erőmű K&H Bankkal történő refinanszírozása nagy előrelépés a magyar piacra vonatkozó stratégiánkban annak érdekében, hogy 2021 végéig legalább 75 MWp kapacitású PV erőművet építsünk saját portfóliónkba. Ez a lépés lehetővé teszi számunkra, hogy jelentős likviditást szabadítsunk fel, és jövőre további projekteket valósíthassunk meg Magyarországon”- mondta Clemens Wohlmuth, a Photon Energy pénzügyi vezetője.

A mérnöki, a beszerzési és az építési szolgáltatásokat a Photon Energy biztosította az összes naperőműhöz leányvállalatán, a Photon Energy Solutions HU Kft-n keresztül. A hosszú távú monitoring, üzemeltetési és megfigyelési szolgáltatásokat pedig a Cég másik leányvállalata a Photon Energy Operations HU Kft. látja el.

Címlapkép: TPG/Getty Images

üvegház - Getty-169030923
bkk_busz_bkv
dzsudzsak balazs focista
Nagy bejelentés készülhet: délután megszólal Matolcsy György
forintka191126getty
Történelmi csúcson az Európai Unió támogatottsága
Népszerű
HEPA-Startup Campus
Ernyőmegállapodás segíti a hazai startupok globális terjeszkedését

A program képzéseket biztosít a külpiacra lépés iránt érdeklődő startupok számára.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
bkk_busz_bkv