bika wall street index tőzsde
Üzlet

Itt vannak a Wall Street kedvenc részvényei arra az esetre, ha alábbhagyna a rali

Portfolio
A kereskedelmi háború és a közelgő amerikai elnökválasztás fényében több Wall Street-i elemző javasolja azt a befektetőknek, hogy a defenzív részvények közül válogassanak. A CNBC most összegyűjtötte, hogy az elemzői várakozások és ajánlások alapján melyek a Wall Street kedvenc defenzív részvényei.

Kezd defenzívvé válni a Wall Street. A részvények hatalmasat mentek idén, az amerikai részvényindexek új csúcsokra szárnyaltak, de kérdéses, hogy ez kitart-e jövőre is, hiszen a kereskedelmi háború és a 2020-as elnökválasztás sok bizonytalanságot hordoznak. A részvénypiaci stratégák nem túlzottan optimisták, a UBS szerint a piacok jövőre nyomás alá kerülhetnek azzal párhuzamosan, hogy a gazdaság lassul. A Morgan Stanley pedig egyenesen azt ajánlja az ügyfeleinek, hogy defenzív részvényeket vásároljanak, amelyek kevésbé kötődnek a gazdasági ciklusokhoz, indexszinten pedig legfeljebb 10 százalékos emelkedést jósolnak.

Az egészségügy, a közszolgáltatók és a nem ciklikus fogyasztási javak a klasszikus defenzív szektorok. Az elmélet mögötte az, hogy még akkor is, amikor a gazdaság nem teljesít túl jól, az emberek megveszik a gyógyszereket, a háztartások és a vállalatok használnak vizet és elektromos áramot, a lakosság pedig venni fog olyan termékeket, mint a fogkrém, vagy a mosószer.

A CNBC a FactSet alapján összegyűjtötte, hogy melyek a Wall Street leginkább kedvelt defenzív részvényei, aszerint, hogy az elemzők hány százaléka ajánlja vételre a papírokat. Az egészségügy, a közszolgáltatási és a nem ciklikus fogyasztási javak szektorból válogattak. Feltétel volt még, hogy a piaci kapitalizációjuk elérje az 5 milliárd dollárt, az osztalékhozamuk legalább 1 százalék legyen és a 12 havi célár legalább 10 százalékos felértékelődési potenciált ígérjen.

A listán szerepel például a NextEra Energy nevű cég, a szél-és napenergiával foglalkozó vállalat, amit a követő elemzők 90 százaléka ajánl vételre. 8-9 százalékos profitnövekedéssel számolnak az elemzők, az osztalékhozam pedig 2,2 százalék. A 12 havi célár több mint 25 százalékos felértékelődési potenciált ígér azután, hogy idén eddig 35 százalékot szárnyaltak a részvények.

A fogyasztási szektorból két papír került be a CNBC listájára, a Tyson Foods és a Wal-Mart. A Wal-Mart a világ legnagyobb kiskereskedelmi cége, ami számos elemző top pickjei között megtalálható a kiskereskedelmi szektorból, pozitívan értékelik, hogy tudja tartani magát az Amazonnal folytatott versenyben. A Wal-Mart online eladásai 41 százalékkal emelkedtek a harmadik negyedévben és az online értékesítések felfutásának köszönhető, hogy a vállalat már 21 egymást követő negyedévben növekedésről számol be az Egyesült Államokban. Legutóbbi gyorsjelentésében pedig az elemzői várakozásokat felülmúló profitot publikált a cég.

Az egészségügyi szektorból a Medtronic, a Stryker, a ResMed és a CVS Health részvényei kerültek fel a CNBC kedvenc defenzív részvényeinek listájára. A Medtronic egy egészségügyi termékeket gyártó cég, amely a minimálisan invazív kezelések területén fejleszt és a fejlődő piacokon, valamint Kínában nagy növekedést mutat. A Stryker implantátumokat értékesít és három céget vásárolt fel október óta. A ResMed például a krónikus légúti megbetegedésekre specializálódott és a big data használatával igyekszik csökkenteni a költségeket.

A CVS Health valamivel több mint egy évvel ezelőtt vásárolta fel az Aetna nevű céget, amivel létrejött az Egyesült Államok legnagyobb gyógyszertárlánca. Jelenleg mintegy 10 ezer üzlettel rendelkeznek, naponta 4,5 millió vásárlót szolgálnak ki.

bkk_busz_bkv
dzsudzsak balazs focista
Nagy bejelentés készülhet: délután megszólal Matolcsy György
forintka191126getty
Történelmi csúcson az Európai Unió támogatottsága
Váci úti felüljáró
Népszerű
HEPA-Startup Campus
Ernyőmegállapodás segíti a hazai startupok globális terjeszkedését

A program képzéseket biztosít a külpiacra lépés iránt érdeklődő startupok számára.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
bkk_busz_bkv