GettyImages-1169643170
Üzlet

Izgalmas befektetéseket keresel 2020-ra? Ezeket a részvényeket érdemes megnézned!

Portfolio
A legsikeresebb német részvényalap, az idén 41 százalékos hozamot elérő DWS Concept Platow portfólió menedzserei sikeresen rotáltak át idén a gyártócégek és gépgyártók papírjaiból a tech vállalatok és biztosítók részvényeibe, befektetéseiket pedig továbbra is tartják, ezek jó tippek lehetnek azoknak, akik 2020-ra keresnek befektetést.

Európa ipari központjának legjobban teljesítő befektetői inkább helyi kis és közép tech vállalatokba fektetnek, a nagy gyártók részvényeivel szemben. A DWS Concept Platow, amely Németország legjobban teljesítő tőkealapja 41 százalékos hozamot ért el a befektetői számára, amellyel több, mint 60, német részvényekbe fektető alapot utasított maga mögé. Csak összehasonlítás képpen, a német nagyvállalatokat tömörítő DAX index idén 23 százalékkal került feljebb, vagyis az alap portfólió menedzserei kifejezetten jól választottak részvényeket.

Az alapkezelő portfólió menedzserei, a fundamentumok alapján könyv szerinti érték és profit alapon keresik a befektetéseket. Az alapkezelő portfólió menedzserei még az ipart sújtó lassulási hullám előtt kiszálltak az addigi pozícióikból, termelő és gépgyártó cégek részvényeit adták el, így például megváltak a targoncagyártó Jugenheinrich és a gépgyártó Duerr részesedésüktől. 222 millió eurós befektetett tőkéjük felét olyan software gyártók, tech szolgáltatók és biztosítók alkotják, mint a Cancom (idén: +80%), Datagroup (+102%) és olyan biztosítók részvényei, mint a Talanx (+49%) és Hannover Re(+43%).

Bár nem alapvető a kisvállalkozások preferálása az alapkezelő részvénykiválasztási folyamatában, gyakran mégis kevésbé ismert vállalatokat választ ki ugyanabból az iparágból. Kis-és középvállalkozások, - amelyek a német gazdaság gerincét jelentik – képezik a portfólió nagy részét. A tőkealap évek óta nem tart bankpapírt vagy közmű-részvényt a portfóliójában, és minimális az autóipari kitettségük, a portfólióban csak a Volkswagen (idén: +26%) papírjai találhatók.

A DWS Concept Platow idén kiemelkedően teljesített, ami mögött az áll, hogy a nehéz piaci körülmények ellenére is tartották a pozícióikat és nem hedgelték azokat. A legközelebbi versenytárs 10 százalékponttal maradt le a DWS Concept Platow mögött. Bár elsődlegesen a számadatok alapján hozzák meg a döntéseiket az alap portfólió menedzserei, de rendszeresen tárgyalnak a cégek vezetőivel is, novemberben 82 meetingen vettek részt a kiszemelt vállalatok vezetésével. Az alap portfólió menedzserei nem hisznek a piaci időzítésben, a stratégiájuk az, hogy kiválasztanak fundamentális szempontból vonzó szektorokat és azokból választják ki a számukra érdekes vállalatok részvényeit.

(Bloomberg)

bkk_busz_bkv
dzsudzsak balazs focista
Nagy bejelentés készülhet: délután megszólal Matolcsy György
forintka191126getty
Történelmi csúcson az Európai Unió támogatottsága
Váci úti felüljáró
Népszerű
HEPA-Startup Campus
Ernyőmegállapodás segíti a hazai startupok globális terjeszkedését

A program képzéseket biztosít a külpiacra lépés iránt érdeklődő startupok számára.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
bkk_busz_bkv