Üzlet

Stabil és tovább nő a BILK kihasználtsága

Portfolio
A BILK által közzétett közlemény szerint a társaság kétszámjegyű ütemben növelte kapacitásait egy több mint 20 ezer négyzetméteres magasraktári kiszolgálásra alkalmas csarnokkal. A társaság további kapacitásbővítési potenciállal is rendelkezik, az új raktár létesítéséhez szükséges építészeti tervek elkészültek, a szükséges hatósági engedélyek rendelkezésre állnak. A BILK továbbá elkötelezte magát a zöld-logisztikai megoldások alkalmazása mellett.

A BILK által közzétett tájékoztatás szerint a 10 200 négyzetméter raktár és irodaterület, továbbá 6 000 négyzetméter szabadtéri tároló terület bérletének további 3 évre szóló meghosszabbításáról kötött a napokban bérleti szerződést a társaság.

Az idén ezzel együtt összesen 13 900 négyzetméter terület bérletének a meghosszabbítására történt megállapodás, míg további 6500 négyzetméter raktár- és irodaterület új partner részére került értékesítésre. 2019-ben a logisztikai központ 10 százalékára, összesen csaknem 20,5 ezer négyzetméter területre történt bérleti tranzakció.

A BILK az idén 10 százalékot meghaladó mértékben növelte kapacitásait egy több mint 20 ezer négyzetméteres magasraktári kiszolgálásra alkalmas csarnokkal, amelynek megépítéséről még az elmúlt évben kötött megállapodást. A nyár végén átadott létesítmény beruházási értéke 3,5 milliárd forint volt. A kapacitást bérlője egyébként a következő öt évben kizárólagos joggal használhatja és további öt évre meghosszabbíthatja. A BILK összes bérbeadható területe 2019-ben 206 ezer négyzetméterre növekedett, a kapacitások kihasználtsága pedig az egy évvel korábbihoz képest 1,2 százalékkal tovább javult és elérte a 99,22 százalékot.

A BILK további kapacitásbővítési potenciállal is rendelkezik: újabb 9400 négyzetméter területű 10 m belmagasságú raktár és 200 négyzetméter iroda létesítésére van fizikai lehetősége. Az ehhez szükséges építészeti tervek elkészültek, a szükséges hatósági engedélyek rendelkezésre állnak.

A leendő bérlőkkel intenzív tárgyalások folynak. A BILK elkötelezte magát a „zöld-logisztikai” megoldások alkalmazása mellett. Megkezdődtek az erre irányuló kutatások, amelyek elsősorban a megújuló energiaforrások tudatos alkalmazására irányulnak.

A BILK 2018. első felében alakult át nyilvános részvénytársasággá azzal a szándékkal, hogy részvényei 49 százalékának tőzsdére bocsátását követően szabályozott ingatlanbefektetési társasággá (SZIT) alakuljon át és így folytassa tevékenységét. A részvények értékesítése ugyan eredmény nélkül zárult, a kibocsátó azonban megőrizte elkötelezettségét tervei megvalósítása melletti. Ekkor kért és kapott először haladékot arra, hogy értékelje a sikeres realizáláshoz szükséges további lépéseket és a befektetői hangulatot. Emellett érdemes kiemelni, hogy a társaságnak tőzsdei cégként a rendszeres tájékoztatási kötelezettségeknek kell eleget tennie.

A BILK-ről

A dél-pesti régióban, az M0 körgyűrűhöz közvetlen lehajtóval és összesen 206 ezer négyzetméter raktár- és irodakapacitással rendelkező BILK Magyarország egyik legnagyobb intermodális logisztikai központja, amelyben „A” kategóriás logisztikai-, gyűjtő-, illetve hűtött raktárcsarnokok, ADR-minősítésű és közvetlen iparvágány kapcsolatú raktárak állnak a bérlők rendelkezésére. A raktárváros területén 1. típusú vámudvar működik. A logisztikai központ közvetlen tömegközlekedési kapcsolattal rendelkezik. Közvetlen szomszédságában működik a konténerterminál.

termeloi piac unios tamogatas200125
takarekbank
bulgária város létkép
GettyImages-1191804678(1)
Népszerű
Debrecen télen
70 milliós befektetést is kaphatnak magyar startupok

A programhoz partnerként csatlakozott a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség is.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
cimlap_Davos0124