Üzlet

Új cég lép a BÉT Xtend piacára

MTI
Új cég lép a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) közepes méretű vállalkozásokra létrehozott Xtend piacára, a tőzsde december 16-tól felveszi az értékpapírlistára a DM-KER Zrt. 1 millió darab, egyenként 500 forint névértékű - 500 millió forint össznévértékű - törzsrészvényét.

A BÉT honlapján csütörtökön közzétett határozat szerint a kibocsátó törzsrészvényeit az értékpapírlistára történő felvétellel regisztrálták az Xtend piacra, az első kereskedési napot azonban még nem határozták meg, a részvényekkel egyelőre nem lehet kereskedni, mert a cég zártkörűen működő részvénytársaságként nyújtotta be regisztrációs kérelmét.

A részvények Xtend piaci kereskedésének megkezdését a kibocsátó a regisztráció napjától számított 90 napos határidőn belül, külön eljárásban kérelmezheti.

A szigetszentmiklósi székhelyű DM-KER Zrt. a BÉT honlapján közzétett információs dokumentum szerint 2019. augusztus 31-i hatállyal, a 2008-ban alapított DM-KER Kft. zártkörű részvénytársasággá alakulásával jött létre, tulajdonosai magánszemélyek. A társaság közgyűlése november 6-án döntött a működési forma megváltoztatásáról nyilvánosan működő részvénytársasággá - ez a regisztráció napjával hatályosul -, és részvényeinek regisztrációjáról az Xtendre.

A társaság több mint 11 éves piaci tapasztalattal rendelkező, magyar tulajdonú, építőipari és mezőgazdasági gépek forgalmazásával, szervízelésével, bérbeadásával valamint alkatrészek forgalmazásával foglalkozó középvállalkozás. Piaci működésének kezdetekor elsősorban bányászati és építőipari gépek kereskedelmével, valamint használt, de jó állapotú gépek értékesítésével foglalkozott. Az évek során organikus fejlődésének köszönhetően több elismert nemzetközi gépgyártó, többek között a Bobcat, a Doosan és az Arbos kizárólagos magyar importőre, illetve márkaképviselője lett. A cég jellemzően belföldre értékesít, export árbevételt főként a Doosan csoport garanciális javításának elvégzéséből realizál.

A társaság elkötelezett amellett, hogy tevékenységét külföldi piacokra is kiterjessze, ezért megkezdte a Magyarországgal szomszédos országokban való piacra lépésre való felkészülést, amelyre a zárt körben bevonandó új tőkét is részben fel kívánja használni.

A cég értékesítésének nettó árbevétele 2018-ban 8,055 milliárd forint, idén az első hat hónapban 4,557 milliárd forint volt, az EBITDA rendre 671 millió forint, illetve 269 millió forint, míg az adózott eredmény 384 millió forint, illetve 165 millió forint volt. A cég saját tőkéje június 30-án meghaladta az 1,422 milliárd forintot.

üvegház - Getty-169030923
bkk_busz_bkv
dzsudzsak balazs focista
Nagy bejelentés készülhet: délután megszólal Matolcsy György
forintka191126getty
Történelmi csúcson az Európai Unió támogatottsága
Népszerű
HEPA-Startup Campus
Ernyőmegállapodás segíti a hazai startupok globális terjeszkedését

A program képzéseket biztosít a külpiacra lépés iránt érdeklődő startupok számára.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
bkk_busz_bkv