Előfizetői tartalom

Palkovics: a Mátrai Erőmű bezárása nem reális opció

Portfolio
Nem tervezi a kormány a Mátrai Erőmű bezárását, nem fog a rákospalotai hulladékhasznosító műhöz hasonló újabb szemétégető épülni, a Nemzeti Energiastratégiában fontos szerepet játszhat a távhő, és a paksi atomerőmű elhasznált fűtőanyagának sugárzási szintje drasztikusan csökkenhet egy legfeljebb 15 év múlva beérő fejlesztés hatására. Palkovics László, az innovációs tárca vezetője adott interjút a Magyar Nemzetnek.

Az interjú főbb pontjai: Megtudhattuk az interjúból, hogy Magyarország nyár óta nem ad ki új engedélyeket szennyvíziszap behozatalára. Az országnak nincs szüksége a rákospalotai szemétégetőhöz hasonló méretű hulladékhasznosító műre, ugyanis az ország jelenlegi égetőkapacitása és a jövőben várhatóan keletkező hulladék mennyisége nagyjából ugyanakkora. Ennek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés