Előfizetői tartalom

Ilyen még nem volt Magyarországon: új programmal állt elő az MNB (TOP 10 sztori - 10.)

Portfolio
Egy eddig fájdalmasan hiányzó tőkepiaci szegmensbe, a vállalati kötvénypiacba lehelt életet a Magyar Nemzeti Bank az idén júliusban elindított Növekedési Kötvényprogrammal. A program nagy sikernek örvend, amit a 300 milliárdról ezen a héten 450 milliárdra emelt keretösszege is mutat. Ugyanakkor kritikák is érték a piacról, most ezeket sem hallgatjuk el.

Idén tavasszal jelentették be, július elején pedig el is indult a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Növekedési Kötvényprogramja (NKP). A programmal az MNB célja a hazai vállalatikötvény-piac likviditásának növelése, a vállalatok forrásellátottságának javítása, a vállalati forrásszerzés diverzifikációja, a monetáris politikai transzmisszió hatékonyságának javítása....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés