Előfizetői tartalom

Az Opus eladta a Mátrai Erőművet az MVM-nek

Portfolio
Adásvételi megállapodást írt alá az Opus Global és a STATUS Energy Magántőkealap kezelője az OPUS GLOBAL Befektetési Alapkezelő a Mátrai Erőmű Zrt. 72,66%-os tulajdonrésze eladásáról az MVM Magyar Villamos Művekkel (MVM). A tranzakció 2020. első negyedévében történő zárásához hazai- és Európai Uniós hatósági engedélyek szükségesek. Az Opus Global Nyrt. számára az energetikai divízió kiemelt terület marad, a társaság a megújuló energiaforrásokra, a hálózati eszközökre és a kereskedelemre koncentrál.

Privatizációtól az állami tulajdonig A Mátrai Erőmű egészen 1995-ig állami tulajdonban volt, az 1995 decemberében megvalósult villamosenergia-ipar privatizációját követően viszont az erőmű részvényeinek többsége német tulajdonba került.  Egészen 2017 végéig a német tulajdonos működtette az erőművet, akkor az Opus és egy cseh befektető, az EPH által közösen alapított...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés