Előfizetői tartalom

Egyre nagyobbra nőnek a magyar tőzsdei ingatlancégek

Portfolio
Kifejezetten jó évük van idén a hazai tőzsdén jegyzett ingatlancégeknek, alapvetően támogató működési környezettel szembesülnek. Mindhárom vállalat, a Graphisoft Park, a BIF és az Appeninn is bővítette ingatlanportfólióját az elmúlt hónapokban, utóbbi két vállalat pedig alapos átalakuláson, bővülésen megy keresztül, a portfólióméretek növekedése, a kihasználtság emelkedése mindhármuk bevételén és profitján tükröződik. Mégis egymástól nagyon eltérő tőzsdei pályát jártak be a BÉT-en jegyzett ingatlanvállalatok idén, mert miközben az Appeninn árfolyama csak stagnált, addig a Graphisoft Park árfolyama közel negyedével, a BIF-é pedig közel felével emelkedett tavaly év végéhez képest, ezzel utóbbi két vállalat részvénye a legjobban teljesítők közé tartozik a Budapesti Értéktőzsdén.

BIF Az árfolyamokat a kedvező tőkepiaci hangulat mellett egyedi vállalati sztorik is felfelé hajtották. A BIF életében fontos esemény volt, hogy idén június közepén részvényfelaprózásra került sor, tízszeresére nőtt a részvények darabszáma, és tizedére a részvényárfolyam, ami újabb befektetőket hozhatott a vállalat részvényeinek piacára. Augusztus végén tették...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés