Előfizetői tartalom

Az év tőzsdei sztorija lett volna - Helyette az év bukása lett

Portfolio
Néhány hónapja a WeWork alapítója, Adam Neumann nagyban azon dolgozott, hogy tőzsdére vigye a coworking irodákat működtető céget. Akkor még az amerikai tőzsdék versenyeztek a bevezetésért. Amint azonban közzétette az IPO prospektusát a cég és fény derült a hatalmas veszteségekre, a fenntarthatatlannak tűnő üzleti modellre és az alapító furcsa üzelmeire, pillanatok alatt összeomlott a sztori. Nemhogy a remélt közel 50 milliárd dolláros vállalatérték nem lett meg, de a tőzsdére lépés sem sikerült és legnagyobb tulajdonosa, a SoftBank kénytelen volt pénzügyi mentőövet dobni neki, hog egyáltalán túléljen.

Az év elején még a WeWork 10 milliárd dollárt tudott begyűjteni befektetőktől és a világ egyik legértékesebb startupjának számított, 47 milliárd dolláros becsült vállalatértékkel. A terv az volt, hogy az elsődleges részvénykibocsátással és az ahhoz beígért hitelekkel újabb 10 milliárd dollárhoz jut majd a cég. Azután publikálta a cég az IPO prospektust, amiből...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái