FONTOS Itt a fordulat? A vártnál sokkal gyengébb az amerikai gazdaság
 
Előfizetői tartalom

Az OTP vitte a vállán az egész magyar tőzsdét

Portfolio
Erős év volt 2019 a magyar tőzsdén, a BUX index 18 százalékot emelkedett, nagy sztori volt az OTP, ahol a befektetők az év második felére jöttek rá, hogy mennyire jól sikerültek a bankcsoport akvizíciói, a 4iG, amelyik a nála sokkal nagyobb T-Systemset falta volna fel, de végül nem jött létre a tranzakció, az ingatlancégek, a BIF és a Graphisoft Park is nagyot ment, és év végére az év közepén betegeskedő Richter is magára talált.

18 százalékot emelkedett 2019-ben a BUX index értéke, ezzel az idei év erős volt, de nem kiemelkedő, a nagy rali 2015-2017 között történt, 2018 inkább csak pihenő volt, de ahogy javult a nemzetközi befektetői hangulat, úgy vették a magyar papírokat is, így a BUX index végül történelmi csúcsán fejezte be a 2019-es tőzsdei évet. Ha a teljes magyar részvénypiacot nézzük...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés