Előfizetői tartalom

Az EKB saját digitális devizát pedzeget, a Bundesbank elnöke is megszólalt erről

MTI
Olcsóbb és gyorsabb pénzátutalási rendszerek kidolgozására szólította fel az euróövezeti bankokat Jens Weidmann, Németország központi bankjának (Bundesbank) elnöke, hogy felvegyék a küzdelmet olyan alternatívákkal szemben mint például a Facebook jövőbeni kriptopénze, a Libra. Szerinte egyelőre nincs nyomós ok arra, hogy az euróövezeti jegybank saját digitális devizát fejlesszen ki.

A Handelsblatt című német üzleti lap csütörtöki számában megjelent nyilatkozatában Jens Weidmann - aki Bundesbank elnökként tagja az Európai Központi Bank (EKB) kormányzótanácsának is - kijelentette, nem híve annak, hogy mindig rögtön az állam segítségéért kiáltsanak és tőle várják a megoldásokat. Egy piacgazdaságban a vállalatok feladata, hogy a fogyasztók igényeit...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés