Előfizetői tartalom

EU normákat sértett a zágrábi bíróság a Hernádi ügyben

Portfolio
Megsértette az EU tisztességes tárgyalásra vonatkozó normáit a zágrábi bíróság a MOL és a volt horvát miniszterelnök elleni per során vezető német és brit jogi szakértők szerint. Határozottan elutasítják a nyomozást és az elmarasztaló ítélethez vezető tárgyalás menetét a független jogi szakértők, akik a horvát kormány által indított, a Mol és Ivo Sanader korábbi horvát kormányfő ellen folyó pert figyelték meg.

A tárgyalás alatt készült szakértői jelentésben a független jogi megfigyelők (Trial Monitors) elfogultsággal vádolják a horvát államügyészeket, akik szerintük megsértették a vádlottak tisztességes tárgyaláshoz való jogát. A Zágrábi Megyei Bíróság meglepő ítélete elsőfokon bűnösnek mondta ki Hernádi Zsoltot a volt horvát miniszterelnök, Ivo Sanader megvesztegetésében....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés