BÉT
Üzlet

Itt a brókercégek friss rangsora: megőrizte első helyét a Wood

Portfolio
A magyar tőzsdén decemberben egyszámjegyű ütemben növekedett a forgalom a novemberhez képest, míg a decemberi forgalom több mint felét az OTP részvényei adták. A brókercégek versenyében decemberben ismét a Wood végzett az első helyen, míg a második helyet ezúttal az Erste szerezte meg.

November végén úgy tűnt, hogy megtorpanhat a magyar tőzsde emelkedése, azonban a BUX december elején ismét erősödni kezdett, a lendület egészen az év végéig kitartott, a hazai részvényindex a decemberi 5,4 százalékos emelkedése után történelmi csúcson zárta az év utolsó kereskedési napját.

Az év utolsó hónapja is számos izgalmat kínált a befektetők számára, miután december közepén bejelentették, hogy megszületett az előzetes kereskedelmi megállapodás Kína és az Egyesült Államok között, emellett elindult az alkotmányos felelősségre vonási eljárás az amerikai elnök ellen. Az Egyesült Államok tőzsdéi emelkedéssel zárták az év utolsó hónapját, az irányadó tengerentúli részvényindexek az év végén is új csúcsokat döntöttek.

A magyar tőzsdén a duplikált forgalom 459,5 milliárd forint volt decemberben, ami 16,8 százalékos növekedést jelentett az előző év azonos időszakával összehasonlítva, míg 2019. novemberéhez képest 1,2 százalékos volt a forgalom növekedése.

Decemberben az OTP papírjaival kereskedtek a legnagyobb forgalom mellett a magyar tőzsdén, az OTP decemberi forgalma a piaci forgalom 54,3 százalékát adta, emellett érdemes azt is megemlíteni, hogy a bankrészvény december 13-án 15 850 forintnál új történelmi csúcsra emelkedett. Az OTP árfolyama 8 százalékot emelkedett decemberben, 10,3 százalékos erősödésével azonban a Richter ennél is jobban teljesített, a Richter 42,6 milliárd forintos forgalom mellett a decemberi piaci forgalom 18,6 százalékát adta. A hazai blue chipek közül a Mol a decemberi piaci forgalom 14,2 százalékát tette ki, míg a Magyar Telekom a piaci forgalom 1,8 százalékát adta decemberben.

A Wood 27,68 százalékos havi piaci részesedése minimális emelkedést mutatott decemberben a korábbi hónap 27,39 százalékos értékével összehasonlítva, míg az Erste havi piaci részesedése a novemberi 20 százalékról 23,48 százalékra emelkedett decemberben. A Concorde havi piaci részesedése 19,93 százalékra csökkent decemberben a novemberi 23,36 százalékos értékkel összehasonlítva, míg az Equilor havi piaci részesedése 5,81 százalékra csökkent decemberben, a novemberi 7,18 százalékos értékről.

A brókercégek versenyében csak úgy, mint novemberben, decemberben is a Wood végzett az első helyen, a dobogó második helyét ezúttal az Erste szerezte meg, míg a Concorde a harmadik helyen végzett decemberben. Az elmúlt hónapok folyamán az első helyért vetélkedő három brókercég a forgalom 71,1 százalékát adta decemberben.

Címlapkép forrása: Budapesti Értéktőzsde 

Frankfurti tőzsde
Bejelentették a nagy megállapodást az Intesa és az Intrum között
vitézy dávid
brexit
coronavirus
Gázolaj
wall street
Népszerű
HEPA-Startup Campus
Ernyőmegállapodás segíti a hazai startupok globális terjeszkedését

A program képzéseket biztosít a külpiacra lépés iránt érdeklődő startupok számára.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

értékesítési vezető

értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Frankfurti tőzsde