Előfizetői tartalom

Letarolják a boltokat az új fizetések, kimondhatják a készpénz halálos ítéletét

Portfolio
Míg néhány éve a pénztáraknál vagy bankkártyával vagy készpénzzel fizethettünk, ma már Európa e téren fejlettebb országaiban  a bolti fizetések negyede már alternatív banki és fintech megoldásokkal zajlik. Az e-kereskedelem világában még gyorsabban terjednek az alternatív fizetések, itt a tranzakciók bő harmadát uralják – derül ki egy friss felmérésből.

Hat, a pénzügyi kultúra fejlettségét tekintve magas szintet képviselő ország (Franciaország, Németország, Olaszország, Lengyelország, Svédország, Nagy-Britannia) fizetési piacát térképezte fel a Payments Europe nevű ernyőszervezet (amely kártyatársaságok, bankok, kártyaelfogadók és kártyás fizetési megoldásokat fejlesztő cégek érdekeit képviseli). A 2019 őszén készített...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés