Előfizetői tartalom

Egy új megállapodás, mely átrajzolhatja Európa energiaellátásának a térképét

Portfolio
Izrael, Görögország és Ciprus egy 6 milliárd euró értékű gázvezetéképítési üzletet kötött a héten, mellyel lehetővé válna a zsidó állam számára a hatalmas tengeri gázkészletének Európába szállítása. Azonban Törökország nem kapott helyet a megállapodásban, mely az egész ügylet létét veszélyezteti. Akár Európa gázszükségletének 10 százaléka is érkezhet majd az EastMed vezetéken keresztül.

A 6 milliárd euró költségű EastMed gázvezeték ciprusi és izraeli tengeri gázmezőket kötné össze Görög- és Olaszországgal, azonban a nyomvonala kikerülné Törökországot. Csütörtökön Athénban került aláírásra a három ország vezetője által a csővezeték építéséről szóló megállapodás. Az EastMed vezeték tervezett nyomvonala. Forrás: Európai Bizottság ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés