Toyota Woven City
Üzlet

A Toyota bejelentette, hogy egy komplett várost húznak fel, ez lesz a jövő városa

Portfolio
A Toyota bejelentette, hogy megépítik a jövő városát, amely egyfajta laboratóriumként fog szolgálni az önvezető autóknak, okos otthonoknak, mesterséges intelligenciának és egyéb technológiáknak. Woven City-ben közel 2 ezren fognak majd élni.

A Toyota a CES-en jelentette be, hogy a jövő városát építik meg Japánban. A tervezett város a Fuji hegy lábánál található gyár helyére épülne, amelynek a bezárását tervezi a cég. A Woven City névre keresztelt város neve, a cég korábbi tevékenységére, a szövőszékgyártásra utal.

A tervek szerint a jövő városa laboratóriumként fog szolgálni az önvezető autóknak, okos otthonoknak, mesterséges intelligenciának és egyéb technológiáknak. A város energiaellátását hidrogén üzemanyagcellákkal tervezi megoldani a cég, és a várost kezdetben 2000 teljes jogú lakos és kutató fogja lakni. Az építkezéseket 2021-ben kezdik meg.

A város megtervezésével a Toyota a dán építész, Bjarke Ingels cégét bízta meg, ez a cég tervezte meg a két World Trade Center épületet New Yorkban, vagy a Google irodáit a Szilícium völgyben és Londonban.

A kezdeményezés nem csak Akio Toyoda vezérigazgató ambícióit tükrözi, hanem a Toyota pénzügyi és politikai erőforrásait, különösképpen Japánban.

Több neves autógyártó vezetője is beszélt már arról, hogy a jövő városait úgy lehetne megtervezni, hogy csökkentsék az autók és az épületek klímaváltozást kiváltó károsanyag kibocsátását, csökkentsék a forgalmi torlódásokat és implementáljanak internet alapú technológiákat az emberek mindennapi életébe. Viszont a Toyota terve, hogy egy futurisztikus közösséget hozzon létre a 71 hektáros területen, messze túlmutat a riválisok eddigi kezdeményezésein.

A Toyota azt is elmondta, hogy nyitott a partneri kapcsolatokra olyan cégekkel, amelyek a várost gyakorlótérként kívánják használni. A Toyota nem közölte a projekt költségeit.

(Reuters)

Címlapkép: David Paul Morris/Bloomberg via Getty Images

intel logo company
koronavirus2
usacapitolium
imf
koronavirus2
ferihegyi reptér
koronavírus
forint200124
Arab Health
17 magyar orvostechnikai cég mutatkozik be az egyik legnagyobb egészségipari expón

Az Arab Health kiállításon magyar pavilont is építettek.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Esti webinárium
Közérthető előadás kezdőknek.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
intel logo company