Frankfurti tőzsde
Üzlet

Eséssel zárt a BUX

Portfolio
Emelkedtek az irányadó európai részvényindexek kedden, miután nem fokozódtak tovább az amerikai-iráni konfliktussal kapcsolatos aggodalmak. A magyar tőzsde végül mérsékelt eséssel zárta a hét második napját, a hazai blue chipek felemásan teljesítettek.

Eséssel zárta a keddi kereskedést a BUX

Mérsékelt eséssel zárta a hét második napját a magyar tőzsde, a BUX 168 pontos mínusz mellett 0,4 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan teljesítettek. A Magyar Telekom 0,2 százalékos esés után 439 forinton zárt, a Mol 0,4 százalékkal került lejjebb, az olajcég papírjai 2 872 forinton zártak, a Richter 2 százalékos esés után 6 225 forinton zárt. A blue chipek közül egyedül az OTP volt képes emelkedni, a bankrészvény 0,4 százalékkal került feljebb, az OTP 14 700 forinton búcsúzott a hét második napjától.

A Masterplast 3,2 százalékos emelkedés után 782 forinton új történelmi csúcson zárt, az Akko Invest 3,3 százalékkal került feljebb, míg az Enefi papírjai 4,4 százalékos esésükkel különösen rosszul teljesítettek kedden.

Elfogyott a lendület, előző napi záróértéke közelében jár a BUX

Az európai tőzsdék erősödnek kedden, miután a piaci kommentárok szerint az amerikai-iráni konfliktussal kapcsolatos aggodalmak mérséklődtek. A DAX 0,9 százalékos erősödése mellett a CAC40 0,5 százalékkal került feljebb, míg a milánói tőzsde 0,7 százalékot emelkedett.

A nagy hétfői esés után a magyar tőzsde kezdetben erősödéssel próbálkozott meg, majd az 1 százalék feletti emelkedését ledolgozva a BUX előző napi záróértéke közelébe süllyedt vissza. A hazai részvényindex 3,9 milliárd forintos forgalom és 42 pontos mínusz mellett 0,1 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek közül egyedül az OTP képes ma emelkedni. A BUX komponensei közül a 3,2 százalékos emelkedésével a Waberer’s részvényei teljesítenek a legjobban.

Az év befektetése lehet az Apple

Igaz, hogy 90 százalékot száguldott tavaly az Apple árfolyama, ez azonban korántsem jelenti azt, hogy jön a korrekció– véli a neves technológiai elemző, Dan Ives. Sőt, a CNBC által idézett szakértő szerint bár az 5G-s szuperciklus még csak most kezdődik, az iPhone 11 iránti kereslet mégis a várakozásoknál erősebben alakul.

Tovább a cikkhez

Durván csökken az Aston Martin profitja, zuhan az árfolyam

Rossz hírrel sokkolta a befektetőket az Aston Martin, a brit luxusautó-gyártó szerint a cég tisztított EBITDA-ja több mint 40 százalékkal lehet alacsonyabb a korábbi évvel összehasonlítva. A társaság vezére csalódottan értékelte az évet, kiemelve, hogy több intézkedéssel vezetnék át a céget a nehéz időszakon. Az Aston Martin árfolyama hatalmasat esett kedden.

Tovább a cikkhez

Másfél éve nem történt olyan az OTP-nél, mint most

Nagyot esett tegnap az OTP árfolyama, ahhoz, hogy a tegnapinál nagyobb esést találjunk az OTP grafikonján, sokat kell visszamennünk az időben.

Tovább a cikkhez

Felpattant az OTP, emelkedik a BUX

A tengerentúli tőzsdék végül enyhe emelkedéssel zárták a hét első napját, az ázsiai tőzsdék is erősödtek kedden, miután a piaci kommentárok szerint a közel-keleti feszültség nem fokozódott tovább. Európában enyhe emelkedéssel vágtak neki a keddi kereskedésnek az irányadó európai részvényindexek, a DAX 0,5 százalékos erősödése mellett a CAC40 0,4 százalékkal került feljebb.

A hazai részvényindex a hatalmas hétfői esése után mérsékelt emelkedéssel indította a napot, majd a keddi piacnyitástól távolodva a magyar tőzsde tovább emelkedett, a BUX 458 pontos plusz mellett 1 százalékkal került feljebb. A blue chipek kivétel nélkül erősödnek, a Magyar Telekom 0,7 százalékos emelkedése mellett a Mol 0,9 százalékkal került feljebb, míg az OTP a hétfői, 4,3 százalékos zuhanása után 1 százalékkal került feljebb. A hazai nagypapírok közül 1,4 százalékos emelkedésével a Richter teljesít a legjobban.

A nagy hétfői esés után mérsékelt erősödéssel indul a keddi kereskedés a magyar tőzsdén

A jelentős hétfői esés után mérsékelt erősödéssel indul a hét második napja a magyar tőzsdén, a BUX 294 pontos plusz mellett 0,7 százalékkal került feljebb. A blue chipek kivétel nélkül erősödnek, a Magyar Telekom 0,5 százalékos emelkedése mellett a Richter 0,4 százalékkal került feljebb. A Mol 0,3 százalékos erősödése mellett az OTP 1 százalékkal került feljebb ma reggel.

Emelkedéssel indulhat a keddi kereskedés Európában

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

Eséssel indult a hét első napja az amerikai részvénypiacokon, majd a nap második felére enyhültek az amerikai-iráni konfliktussal kapcsolatos befektetői aggodalmak, a tengerentúli tőzsdék a korábbi esést teljesen ledolgozva, mérsékelt erősödéssel fejezték be a hét első napját, majd a hétfői piaczárás felé közeledve tovább kapaszkodtak felfelé az amerikai tőzsdék. A Dow végül 69 pontos emelkedést követően 0,2 százalékkal került feljebb, az S&P500 0,4 százalékot erősödött, míg a Nasdaq 0,6 százalékos emelkedéssel zárta a hétfői kereskedést.

Jelentős eséssel zárta a hétfői kereskedést a magyar tőzsde, a BUX 1 482 pontos mínusz mellett 3,2 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek kivétel nélkül eséssel zártak. A Magyar Telekom 1,2 százalékos esés után 440 forinton zárt, a Mol 2,3 százalékkal került lejjebb, az olajcég papírjai 2 882 forinton fejezték be a hétfői kereskedést. A Richter 3,3 százalékos esést követően 6 350 forinton búcsúzott a hét első napjától, míg az OTP hatalmasat esett, a bankpapír 4,3 százalékos zuhanás után 14 640 forinton zárt.

Mik az előjelek mára?

Emelkednek az irányadó ázsiai részvényindexek kedden, miután a piaci kommentárok kiemelték, hogy a közel-keleti feszültség nem fokozódott tovább. A Nikkei 1,6 százalékos erősödése mellett a hongkongi tőzsde 0,5 százalékkal került feljebb, míg a sanghaji börze 0,6 százalékot emelkedett. Ázsia más részein is pozitív hangulatban telt a keddi kereskedés, a dél-koreai Kospi 1 százalékos erősödése mellett a szingapúri tőzsde 0,8 százalékkal került feljebb. Az amerikai határidős részvényindexek felemásan teljesítenek ma reggel, míg a határidős DAX 63 pontos plusza 0,5 százalékos emelkedést vetíthet előre a keddi piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

A befektetők az amerikai-iráni konfliktussal kapcsolatos hírekre figyelnek majd a nap folyamán, emellett kedden több makroadat is érkezik majd, ezek közül a leginkább a tengerentúlról beérkező, decemberi, szolgáltatói ISM beszerzési menedzserindexet várják leginkább a piaci szereplők.

Mire érdemes ma figyelni?

Kedden a KSH a novemberi munkanélküliségi adatsora mellett a novemberi kiskereskedelmi eladási statisztikáit teszi közzé, az eurozónából a decemberi, előzetes inflációs adatsor mellett a novemberi kiskereskedelmi eladási adatsort publikálják. Az Egyesült Államokból a novemberi külkereskedelmi statisztikák mellett a novemberi gyáripari megrendeléseket, és a decemberi, szolgáltatói ISM beszerzési menedzserindexet teszik közzé.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Thomas Lohnes/Getty Images

intel logo company
koronavirus2
usacapitolium
imf
koronavirus2
ferihegyi reptér
koronavírus
forint200124
Arab Health
17 magyar orvostechnikai cég mutatkozik be az egyik legnagyobb egészségipari expón

Az Arab Health kiállításon magyar pavilont is építettek.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti webinárium
Közérthető előadás kezdőknek.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
intel logo company