Előfizetői tartalom

Ideges az olajpiac: elszállt az árfolyam, majd korrigált

Portfolio
Az iráni válaszcsapásoknak köszönhetően kezdetben 5 százalékkal emelkedett a kőolaj ára, majd az iráni külügyminiszter és Trump szokatlanul nyugodt nyilatkozata következtében visszakorrigáltak az árak. Kíváncsian várjuk Trump helyzetértékelését. Bár egyelőre zavartalan a világ olajellátása, azonban egyre nagyobb kockázati prémium kerülhet beépülésre az olaj árába.

A Brent ára 70 dollár fölé ugrott, miután Irán két Irakban levő amerikai bázist is megtámadott a tábornokuk kiiktatása miatti válaszcsapásként. Kezdetben a hírre 5 százalékot meghaladóan emelkedett az olaj árfolyama, mely támadást az Iráni Forradalmi Gárda fel is vállalt, és a Pentagon is megerősítette, hogy a rakéták valóban Irán területéről kerültek kilövésre....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés