Samsung
Üzlet

Mégsem lett olyan rossz a Samsung utolsó negyedéve

Portfolio
A vártnál kevésbé eshetett vissza a Samsung működési eredménye a negyedik negyedévben, amit kedvezően fogadtak a befektetők. A Samsung árfolyama a borús részvénypiaci hangulat ellenére is nagyot emelkedett.

Alapvetően borús volt a hangulat a világ tőzsdéin szerdán, a befektetők az amerikai-iráni konfliktus miatt aggódtak, Ázsiában is estek a tőzsdék, a dél-koreai Kospi több, mint 1 százalékkal került lejjebb. A Samsung ennek ellenére jól teljesített, mert a befektetők jól fogadták a cég előzetes negyedik negyedéves számait.

Bár a Samsung bevétele 0,5 százalékkal 59 billió dél-koreai won-ra csökkent a negyedik negyedéveben, alulmúlva az elemzői várakozásokat, azonban a cég mégis képes volt meglepni a befektetőket. A Samsung szerint 34 százalékkal, 7,1 billió dél-koreai won-ra (6,04 milliárd dollárra) csökkenhetett a negyedik negyedéves működési eredmény, az előző év hasonló időszakához képest, mindez felülmúlná a Reuters elemzői konszenzusának várakozásait, az elemzők 6,5 billió dél-koreai won-os működési eredményt várnak.

A társaság éves működési eredménye várhatóan 53 százalékkal, 27,7 billió won-ra csökkenhetett 2019-ben, ami 2015 óta a leggyengébb érték, és az elmúlt évtized legmeredekebb működési profit csökkenése a Samsungnál. 

A Samsung bejelentése meglephette a befektetőket, miután a cég közölte, hogy a negyedik negyedéves működési profitja várhatóan magasabb lesz az elemzői várakozásoknál. A bejelentés hatására a részvényárfolyam 2,2 százalékot emelkedett reggel a szöuli börzén, záráskor pedig 1,8 százalékos pluszban állt.

(Reuters)

Címlapkép: VCG/VCG via Getty Images

nyse tőzsde usa részvény
koronavírus
koronavírus vírus labor
koronavírus coronavirus virus
bkv_busz
hodorkovszkij
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Esti szeminárium
Ne engedd, hogy az infláció megegye megtakarításod! Ismerd meg, a tőzsdei befektetés erejét.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
nyse tőzsde usa részvény