SZG_9276
Üzlet

Tovább bővült a Duna House

Portfolio
Közzétette tavalyi negyedik negyedéves sarokszámait a Duna House, a beszámolóból kiderül, hogy a negyedik negyedévben fennmaradt a megelőző negyedévet is jellemző bizonytalanság Magyarországon, Lengyelországban viszont töretlen a növekedés. A sikeres földrajzi diverzifikáció következtében a lengyel bővülés kompenzálta a magyarországi csökkenést és az összesített jutalékbevételek növekedni tudtak.

A hálózati irodaszám a harmadik negyedév végi 257-ről 254-re csökkent, a magyarországi irodaszám 166-ra csökkent, a lengyel viszont 84-re nőtt. A magyarországi irodaszám a Smart Ingatlanhálózat Duna House márkába való beolvadása és azok racionalizálása következtében csökkent az év végén. A lengyel hálózat irodáinak száma 17-tel 84-re emelkedett, miközben a kitűzött cél 77 iroda volt. Éves bázison a cégcsoport minden országában nőtt a fiókszám.

A cégcsoport a negyedévben 2,5 milliárd forint ingatlanközvetítési jutalékot ért el. Az egy évvel korábbihoz képest gyenge november hatására az egy évvel korábbihoz képest bővülő irodahálózat ellenére is közel 9 százalékkal csökkent a magyarországi jutalékbevétel, amely összesen közel 1,9 milliárd forintot tett ki. Lengyelországban a jutalékvolumenek 50,6 százalékkal nőttek köszönhetően az egy irodára jutó átlagos jutalékok emelkedésének (+20,1%) és a jelentős irodaszám-bővülésnek (+25,4%). Ennek következtében a lengyel volumenek teljes mértékben kompenzálni tudták a Magyarországon tapasztalt csökkenést. Csehországban a jutalékvolumen 66,7 százalékkal nőtt éves szinten 2018. negyedik negyedévéhez képest. Viszonylag kis méretéből adódóan a cseh saját iroda teljesítménye erősen ingadozhat a negyedévek között.

A közvetített hitelvolumen 48,6 százalékos növekedéssel elérte az 51,8 milliárd forintot, Lengyelországban 37,9 százalékkal bővült a cégcsoport által közvetített hitelvolumen, amely a Gold Finance akvizícióján túl jelentős organikus növekedés eredménye. Magyarországon 65,7 százalékkal nőtt a hitelvolumen év/év alapon, köszönhetően a babaváró hitelek megjelenésének és a jelzáloghitelek közel 30 százalékos növekedésének.

A Duna House árfolyama ma nem változott a negyedéves számok közzétételét követően.

Frankfurti tőzsde
forintka191126getty
OTP fiók
Bejelentették a nagy megállapodást az Intesa és az Intrum között
vitézy dávid
brexit
coronavirus
Gázolaj
Népszerű
HEPA-Startup Campus
Ernyőmegállapodás segíti a hazai startupok globális terjeszkedését

A program képzéseket biztosít a külpiacra lépés iránt érdeklődő startupok számára.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Frankfurti tőzsde