Volkswagenlogo
Üzlet

Szinte minden régióban nőtt a Volkswagen

Portfolio
Az elmúlt napokban több vezető autógyártó is közzétette a tavalyi eladási adatait, a múlt héten például a BMW és a Daimler jelentett, és most a Volkswagen is közzétette a márkaszintű értékesítési számait, amikből kiderült, hogy a cég szinte az összes piacán növeleni tudta eladásait.
Érdekel, hogy mi a véleménye a szakembereknek a globális és a magyar járműipar legnagyobb kihívásairól és az azokra adható legjobb válaszokról, megoldásokról? Jelentkezz még ma a Járműipar 2020 konferenciára!

Sorra teszik közzé 2019-es eladási adataikat a világ vezető autógyártói, múlt héten derült ki, hogy a felső kategóriás autóeladások márkaversenyét a Mercedes-Benz nyerte, viszont csoportszinten a rekordokat sorra döntögető BMW értékesítette a legtöbb luxusjárművet. Az autóipar azonban nincs jó helyzetben, Kínában például 18 hónapja folyamatosan a csökkennek az eladások, 2019-ben 8,2 százalékkal kevesebb autót adtak el, mint a megelőző évben.

A Volkswagen a ma közzétett adatok szerint növelni tudta az autóeladásokat, valamint a piaci részesedését Európában, Dél-Amerikában, Ázsia-Csendes-óceán térségében és az Egyesült Államokban. A Volkswagen márka szinten 6 278 300 járművet értékesített 2019-ben, ami 0,5 százalékkal több, mint 2018-ban.

volkswagenglobalmap
Kép: Volkswagen

A 2018-as évhez képest az elektromosautó-eladások 60 százalékkal növekedtek, a cég több mint 80 000 elektromos járművet értékesített tavaly, melyeknek több mint fele teljesen elektromos, a többi pedig plug-in hibrid volt. A legnépszerűbb modell ismét az e-Golf2 volt, amelyből több mint a 35 000 darab talált gazdára.

A Volkswagen szinte összes piacán sikeresen növelte az eladásait, kivételt képez azonban Észak-Amerika, amin belül Mexikóban 10,3 százalékkal csökkentek az eladások, miközben az USA-ban 2,6 százalékos volt a bővülés, de a régiónkban is gyengélkedett a Volkswagen, ahol az értékesítés 4 százalékot esett a megelőző évhez képest.

volkswagenglobaldeliveries
Kép: Volkswagen

A közzétett eladási adatokra a cég részvényárfolyama nem reagált számottevő módon, 0,1 százalékkal került ma lejjebb.

Címlapkép: Jack Taylor/Getty Images

nyse tőzsde usa részvény
koronavírus
koronavírus vírus labor
koronavírus coronavirus virus
bkv_busz
hodorkovszkij
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Esti szeminárium
Ne engedd, hogy az infláció megegye megtakarításod! Ismerd meg, a tőzsdei befektetés erejét.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
nyse tőzsde usa részvény