FONTOS Óraátállítás 2024: kezdődik a nyári időszámítás
 
Előfizetői tartalom

A britek is léphetnek a Huawei ellen

Portfolio
Az Egyesült Államok arra kéri a briteket, hogy hagyják ki a Huawei technológiáit az 5G-hálózatuk építéséből. Hétfőn állítólag egy delegációt is küldtek az Egyesült Királyságba annak érdekében, hogy a kínai technológia veszélyeiről meggyőzzék a briteket. Az angolok egyelőre még nem adták be a derekukat, csak annyit közöltek, hogy „elsődleges prioritást” élvez majd a biztonság a hálózat kiépítésekor.

A Guardian írt először az amerikai delegáció látogatásról: a tengerentúli kollégák állítólag azt mondták a briteknek, hogy „az őrültséggel egyenértékű” lenne hozzáférést adni a Huaweinek az ország még épülő ötödik generációs mobilinternet-hálózathoz. Az amerikaiak állítólag amiatt is aggódnak, hogy a két ország közt zajló titkosszolgálati együttműködést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés