Frankfurt tőzsde
Üzlet

Lejjebb került a BUX, esett az OTP

Portfolio
Lejjebb kerültek az irányadó európai részvényindexek, a befektetők a nap folyamán a beérkező vállalati gyorsjelentések mellett az amerikai-kínai kereskedelmi megállapodás aláírására várnak. Az orosz kormány szerdán lemondott, a bejelentés utáni esést azonban az orosz tőzsde már teljesen le is dolgozta. A magyar tőzsde eséssel zárta a szerdai kereskedést, míg a blue chipek közül az OTP teljesített a leggyengébben.

Lejjebb került a BUX, esett az OTP

Eséssel zárta a hét harmadik napját a magyar tőzsde, a BUX 395 pontos mínusz mellett 0,9 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan teljesítettek. Az OTP 1,6 százalékos esés után 14 500 forinton zárt, a Mol 0,9 százalékkal került lejjebb, az olajcég papírjai 2 824 forinton fejezte be a szerdai kereskedést. A Richter 0,1 százalékos esés után 6 540 forinton zárt, míg a Magyar Telekom 0,3 százalékkal került feljebb, a telekomcég papírjai 443 forinton zárták a hét harmadik napját.

Felfelé kapaszkodnak a tengerentúli tőzsdék

A szerdai piacnyitástól távolodva felfelé kapaszkodnak az amerikai részvényindexek, a tengerentúli tőzsdék történelmi csúcsaik közelében járnak. A befektetők a folytatódó vállalati gyorsjelentési szezon eredményeire figyelnek, a Bank of America 1,8 százalékkal került lejjebb a társaság beszámolója után, míg a Goldman Sachs 0,7 százalékot esett a bank negyedik negyedéves számai után, miután a Goldman bevétele felülteljesítette az elemzői várakozásokat, a társaság egy részvényre eső eredménye azonban 14 százalékkal maradt el a várakozásoktól. A befektetők a vállalati gyorsjelentések mellett az amerikai-kínai kereskedelmi megállapodásra figyelnek majd, amelyet hazai idő szerint öt óra után írhatnak majd alá Washingtonban. A Dow 0,3 százalékos erősödése mellett az S&P500 0,2 százalékkal került feljebb.

Minimális az esés az orosz tőzsdén

Az orosz elnök beszéde után lemondott az orosz kormányzat, Dmitrij Medvegyev miniszterelnökkel együtt. Orosz lapértesülések szerint Dmitrij Medvegyev kormányfő benyújtotta lemondását az orosz elnöknek, Vlagyimir Putyin fog dönteni az új kormányzat kinevezéséről. Az orosz tőzsdeindex a bejelentés után lefordult, majd a moszkvai börze a korábbi esés jelentős részét ledolgozta, az orosz részvényindex 0,1 százalékkal került lejjebb.

Az európai tőzsdék eközben felemásan teljesítenek, az irányadó részvényindexek közül a DAX és a CAC40 egyaránt 0,2 százalékkal került lejjebb, míg a leggyengébben a bécsi börze teljesít ma délután. 

Gyengébb számokkal ijesztett rá a befektetőkre az amerikai áruházlánc

Szerdán tette közzé legfrissebb számait a Target, az amerikai áruházlánc összehasonlítható alapon számolt eladásai 1,4 százalékkal nőttek novemberben és decemberben, a cég a negyedik negyedév esetében ezzel megegyező mértékű, 1,4 százalékos növekedést vár, a korábbi, 3-4 százalékos várt növekedéssel szemben, míg a Reuters elemzői konszenzusa 3,8 százalékos bővülést várt. A társaság mindezt a játékok és az elektronikai eszközök iránti gyenge kereslettel indokolta, a cég részvényárfolyama 6,9 százalékot esett a szerdai, nyitás előtti kereskedésben.

Duplán meglepte az elemzőket a Goldman Sachs

Alaposan meglepte az elemzőket a Goldman Sachs negyedik negyedéves eredménye, az elemzők által vártat ugyanis 17%-kal meghaladta a bank bevétele, az egy részvényre jutó nyeresége viszont 14%-kal elmaradt a várakozástól. Először eséssel reagált a részvény, most viszont már emelkedik a bank árfolyama  a nyitás előtti kereskedésben.

Tovább a cikkhez

Emelkedik a Richter, lejjebb került a BUX

Az irányadó európai részvényindexek többsége lejjebb került a szerdai kereskedés második felében, bár az elmozdulások mérsékeltek voltak. A piaci kommentárok szerint a befektetők a részleges kereskedelmi megállapodás aláírására várnak, azonban az amerikai pénzügyminiszter nyilatkozata kissé visszavetette a befektetők optimizmusát, miután Steven Mnuchin szerint az Egyesült Államok által a kínai termékekre kivetett vámokon nem változtatnának az USA és Kína közötti kereskedelmi megállapodás második fázisának aláírásáig. A DAX 0,1 százalékos esése mellett a CAC40 0,1 százalékkal került lejjebb, míg a milánói tőzsde 0,4 százalékot esett.

A magyar tőzsde is lejjebb került, a BUX 4,4 milliárd forintos forgalom és 47 pontos mínusz mellett 0,1 százalékkal került lejjebb. A blue chipek közül egyedül a Richter képes emelkedni, míg a BUX komponensei közül a Waberer’s és az Opus részvényei teljesítenek a legjobbat.

Meglepte az elemzőket a Bank of America

Bevétel és EPS-soron is verte az elemzői várakozásokat a Bank of America: a várt 22,35 milliárd dolláros bevétel helyett 23,5 milliárdról, a 68 centes várt egy részvényre jutó nyereség helyett pedig 74 centről jelentett a nagybank a tavalyi negyedik negyedévről.

Tovább a cikkhez

Vegyesen teljesítenek az európai tőzsdék a szerdai piacnyitás után

Minimális elmozdulással előző napi záróértékeik közelében indították a szerdai kereskedést az irányadó európai tőzsdék, a szerdai piacnyitástól távolodva a DAX 6 pontos mínusza mellett a CAC40 0,1 százalékkal került lejjebb, míg a milánói tőzsde 0,2 százalékot esett. A befektetők egy része alighanem kivárhatott az USA és Kína közötti részleges kereskedelmi megállapodás aláírása felé közeledve.

Enyhe emelkedéssel vágott neki a szerdai kereskedésnek a magyar tőzsde

Mérsékelt emelkedéssel indult a hét harmadik napja a magyar tőzsdén, a BUX 60 pontos plusz mellett 0,1 százalékkal került feljebb, a blue chipek felemásan teljesítenek a szerdai piacnyitás után. A Mol 0,5 százalékos erősödése mellett a Richter 0,2 százalékkal került feljebb, míg a Magyar Telekom 0,1 százalékot emelkedett. A negatív kivételt az OTP jelentette, a bankpapír 0,1 százalékkal került lejjebb ma reggel.

Eséssel indulhat a szerdai kereskedés Európában

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

Emelkedéssel indult a hét második napja az amerikai részvénypiacokon, a tengerentúli tőzsdék napon belül új történelmi csúcsokra emelkedtek. A Wells Fargo, a Citigroup és a JP Morgan beszámolóival elindult a negyedik negyedéves gyorsjelentési szezon, a befektetők emellett az USA és Kína kereskedelmi konfliktusának első fejezetét lezáró megállapodásra vártak, amelyet szerdán írhatnak majd alá. A piaci kommentárok szerint a hangulatot részben az amerikai pénzügyminiszter nyilatkozata vethette vissza, miután Steven Mnuchin szerint az Egyesült Államok szinten tartaná a kínai termékekre kivetett vámokat, az USA és Kína közötti kereskedelmi megállapodás második fázisának aláírásáig. A Dow végül 33 pontos emelkedést követően 0,1 százalékkal került feljebb, az S&P500 0,2 százalékot esett, míg a Nasdaq 0,2 százalékos eséssel zárta a keddi kereskedést,

Eséssel zárta a hét második napját a magyar tőzsde, a BUX 487 pontos mínusz mellett 1,1 százalékkal került lejjebb. A blue chipek kivétel nélkül eséssel zártak, a Magyar Telekom 0,6 százalékos esést követően 441,5 forinton fejezte be a keddi kereskedést, az OTP 1 százalékkal került lejjebb, a bankpapír 14 740 forinton zárt. A Mol 1,2 százalékos esés után 2 850 forinton zárt, míg a Richter 1,4 százalékkal került lejjebb, a gyógyszergyártó részvényei 6 545 forinton vettek búcsút a hét második napjától.

Mik az előjelek mára?

Lejjebb kerültek az irányadó ázsiai tőzsdék szerdán, a piaci kommentárok szerint a befektetők az USA és Kína kereskedelmi konfliktusának első fejezetét lezáró megállapodásra várnak, amit hazai idő szerint délután ötkor írhatnak majd alá Washingtonban. A Nikkei 0,5 százalékos esése mellett a hongkongi börze 0,5 százalékkal került lejjebb, míg a sanghaji részvényindex 0,6 százalékot esett. Ázsia más részein is esnek a tőzsdék, a dél-koreai Kospi 0,4 százalékos esése mellett a szingapúri részvényindex 0,4 százalékot esett. Az amerikai határidős részvényindexek felemásan teljesítenek ma reggel, míg a határidős DAX 22 pontos mínusza 0,2 százalékos esést vetíthet előre a szerdai piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

A vállalati gyorsjelentések mellett a befektetők az USA és Kína kereskedelmi konfliktusának első fejezetét lezáró megállapodásra vártak, amelyet szerdán írhatnak majd alá, a hírek szerint a megállapodás keretében Kína vállalná, hogy kétéves periódus alatt 200 milliárd dollár értékű amerikai árut vásárol, amelyért cserében az Egyesült Államok csökkentene a kínai termékekre kivetett vámokon.

Mire érdemes ma figyelni?

Szerdán a KSH a novemberi építőipar számait teszik közzé, az Egyesült Királyságból a decemberi inflációs adatot publikálják, míg az Egyesült Államokból a Fed Bézs Könyvét teszik közzé.

Szerdán teszi közzé beszámolóját a Bank of America és a Goldman Sachs is.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Thomas Lohnes/Getty Images

intel logo company
koronavirus2
usacapitolium
imf
koronavirus2
ferihegyi reptér
koronavírus
forint200124
Arab Health
17 magyar orvostechnikai cég mutatkozik be az egyik legnagyobb egészségipari expón

Az Arab Health kiállításon magyar pavilont is építettek.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Esti webinárium
Közérthető előadás kezdőknek.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
intel logo company