Frankfurti tőzsde
Üzlet

Eséssel zárta a csütörtöki kereskedést a magyar tőzsde

Portfolio
Szerdán aláírták az amerikai-kínai részleges kereskedelmi megállapodást Washingtonban, ezt követően az irányadó európai európai részvényindexek bár emelkedéssel indították napot, a kezdeti lendület a kereskedés második felére nagyrészt kifulladt. A tengerentúli tőzsdék új történelmi csúcsra emelkedtek a csütörtöki kereskedés első felében, míg a hazai részvényindex mérsékelt eséssel zárta a csütörtöki kereskedést, a hazai blue chipek felemásan teljesítettek.

Eséssel zárta a csütörtöki kereskedést a magyar tőzsde

Eséssel zárta a csütörtöki kereskedést a magyar tőzsde, a BUX 215 pontos mínusz mellett 0,5 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek közül egyedül a Magyar Telekom tudott emelkedni, a telekomcég részvényei 0,5 százalékos erősödést követően 445 forinton zártak. Az OTP 0,6 százalékos esés után 14 420 forinton zárt, a Richter 0,9 százalékkal került lejjebb, a gyógyszergyártó papírjai 6 480 forinton zártak. A Mol 0,1 százalékos esés után 2 820 forinton búcsúzott a hét negyedik napjától.  

Új csúcsra törtek a tengerentúli tőzsdék

Emelkedéssel indult a csütörtöki kereskedés a tengerentúli tőzsdéken, miután az amerikai-kínai részleges kereskedelmi megállapodás aláírása után a befektetők figyelme fokozatosan a beérkező makroadatok és a vállalati gyorsjelentések felé fordult. Az Egyesült Államokban a kiskereskedelmi eladások decemberben a vártnak megfelelően 0,3 százalékkal bővültek, a piaci szereplők emellett a Morgan Stanley legfrissebb számaira figyeltek, a bankház bevétel és EPS soron is felülmúlta az elemzői várakozásokat, a Morgan Stanley árfolyama 6,6 százalékkal került feljebb.

A tengerentúli piacnyitástól távolodva az amerikai részvényindexek új történelmi csúcsokra emelkedtek, a Dow 0,6 százalékos emelkedése mellett az S&P500 0,5 százalékkal került feljebb.

Aki egy éve Apple-részvényt vett, az nagyon sokat keresett - De mi jön most?

A tavalyi részvénypiaci szárnyalásból a technológiai részvények sem maradtak ki, az Apple befektetői például közel duplázni tudtak egyetlen év alatt. Ennek fényében megnéztük, hogy mi a befektetési sztori most az amerikai technológiai óriásoknál, hogy mennyire szálltak el az árazások az árfolyamemelkedés után és hogy mit várnak a szektortól az elemzők.

Tovább a cikkhez

Hiába égették meg sokan magukat, hatalmas összegben fogadnak a Tesla bukására

Elképesztő időszakon van túl a Tesla, az elektromosautó-gyártó részvényárfolyama háromszorosára nőtt tavaly óta, viszont sokan szkeptikusak a céggel szemben.

Tovább a cikkhez

Nagyon szép meglepetést szállított a Morgan Stanley

A vártnál jelentősen jobb negyedik negyedéves számokat jelenett a Morgan Stanley: 1,3 dolláros egy részvényre jutó eredmény (EPS) mellett 10,85 milliárd dolláros bevételre tettek szert, ami lényegesen meghaladja a várt, 1,01 dolláros EPS-t és 9,72 milliárd dolláros bevételt. A szép számok 3,2%-kal ugrasztották feljebb a bank részvényeinek árfolyamát nyitás előtti kereskedésben.

Tovább a cikkhez

Elfogyott a lendület az európai tőzsdéken, előző napi záróértéke közelében jár a BUX

A csütörtöki kereskedés második feléhez közeledve az irányadó európai részvényindexek a korábbi emelkedésüket szinte kivétel nélkül ledolgozták, a DAX 0,2 százalékos esése mellett a CAC40 0,1 százalékkal került lejjebb, a pozitív kivételt a 0,2 százalékos erősödésével a milánói börze jelentette.

A régiós részvényindexek felemásan teljesítenek a prágai tőzsde 0,4 százalékos esése mellett a bécsi börze 0,4 százalékkal került feljebb, míg a lengyel részvényindex 0,1 százalékot emelkedett. A nap első felének emelkedését ledolgozva a magyar tőzsde előző napi záróértéke közelébe süllyedt vissza, a BUX 4 milliárd forintos forgalom mellett 19 ponttal került lejjebb. A blue chipek közül a Richter és a Magyar Telekom árfolyama egyaránt stagnál, az OTP 0,1 százalékos esése mellett a Mol 0,1 százalékkal került feljebb.

Új csúcson a török tőzsde

Új rekordot döntött a török tőzsde, a befektetők a jegybank monetáris politikai lazítására számítanak.

Tovább a cikkhez

Felfelé kapaszkodnak az európai tőzsdék

Szerdán aláírták az amerikai-kínai részleges kereskedelmi megállapodást, amely szerint Kína vállalja, hogy két év alatt további 200 milliárd dollár értékben vásárol amerikai árukat és szolgáltatásokat, az USA pedig 120 milliárd dollárnyi kínai terméknél 7,5 százalékosra csökkenti a kivetett vámokat. Az amerikai elnök szerint a kínai árukra csaknem két évvel ezelőtt kivetett pótvámok mindaddig érvényben maradnak, amíg a most aláírt részleges kereskedelmi egyezmény második szakaszának részleteiben nem születik megállapodás.

A tengerentúli tőzsdék végül mérsékelt emelkedéssel zárták a hét harmadik napját, míg a Dow és az S&P500 új történelmi csúcsokon zárta a szerdai kereskedést. Az ázsiai börzék felemásan teljesítettek ma, a Nikkei 0,1 százalékos erősödése mellett a hongkongi tőzsde 0,4 százalékkal került feljebb, míg a sanghaji börze 0,5 százalékot esett. Az irányadó európai részvényindexek emelkednek a csütörtöki kereskedés első felében, a DAX 0,3 százalékos erősödése mellett a CAC40 0,3 százalékkal került feljebb, míg a milánói tőzsde 0,7 százalékot emelkedett.

Enyhe emelkedéssel vágott neki a csütörtöki kereskedésnek a BUX

Emelkedéssel indult a hét negyedik napja a magyar tőzsdén, a BUX 86 pontos plusz mellett 0,2 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítettek a csütörtöki piacnyitás után. Az OTP 0,4 százalékos erősödése mellett a Mol 0,3 százalékkal került feljebb, míg a Richter 0,2 százalékkal került lejjebb, a Magyar Telekom 0,2 százalékot esett ma reggel.

Mérsékelt emelkedéssel indulhat a hét negyedik napja az európai tőzsdéken

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

Emelkedéssel zártak az amerikai részvényindexek szerdán, a befektetők az USA és Kína kereskedelmi konfliktusának első szakaszát lezáró, részleges kereskedelmi megállapodás aláírására figyeltek, Washingtonban. A megállapodás szerint 120 milliárd dollár értékű kínai termékek esetében 7,5 százalékosra csökken az amerikai vámok mértéke, míg 360 milliárd dollár értékű kínai termékeknél nem változik a vám mértéke. Kína vállalata, hogy két év alatt további 200 milliárd dollár értékben vásárol amerikai árukat és szolgáltatásokat. Donald Trump szerint a kínai árukra csaknem két évvel ezelőtt kivetett pótvámok mindaddig érvényben maradnak, amíg a most aláírt részleges kereskedelmi egyezmény második szakaszának részleteiben nem születik megállapodás. A tengerentúli tőzsdék a piaczárás felé közeledve lefordultak, a zárásra végül sikerült előző napi záróértékeik fölé visszakapaszkodniuk, a Dow végül 91 pontos emelkedést követően 0,3 százalékkal került feljebb, az S&P500 0,2 százalékot erősödött, míg a Nasdaq 0,1 százalékos emelkedéssel zárta a szerdai kereskedést. Végül a Dow és az S&P500 is új történelmi csúcson zárta a hét harmadik napját.

Eséssel zárta a hét harmadik napját a magyar tőzsde, a BUX 395 pontos mínusz mellett 0,9 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan teljesítettek. Az OTP 1,6 százalékos esés után 14 500 forinton zárt, a Mol 0,9 százalékkal került lejjebb, az olajcég papírjai 2 824 forinton fejezte be a szerdai kereskedést. A Richter 0,1 százalékos esés után 6 540 forinton zárt, míg a Magyar Telekom 0,3 százalékkal került feljebb, a telekomcég papírjai 443 forinton zárták a hét harmadik napját.

Mik az előjelek mára?

Vegyesen teljesítenek az irányadó ázsiai részvényindexek az amerikai-kínai részleges kereskedelmi megállapodás aláírása után, a Nikkei 0,1 százalékos esése mellett a hongkongi tőzsde stagnál, míg a sanghaji börze 0,5 százalékkal került lejjebb. Ázsia más részein felfelé kapaszkodtak a tőzsdék, a szingapúri börze 0,5 százalékos erősödése mellett a dél-koreai Kospi 0,8 százalékkal került feljebb. Az amerikai határidős részvényindexek feljebb kerültek ma reggel, míg a határidős DAX 13 pontos plusza 0,1 százalékos emelkedést vetíthet előre a csütörtöki piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

Az amerikai-kínai részleges kereskedelmi megállapodás után a befektetők figyelme a beérkező makroadatok és a vállalati gyorsjelentések felé fordul majd, a tengerentúlon újabb nagybank teszi közzé gyorsjelentését, csütörtökön teszi közzé legfrissebb számait a Morgan Stanley.

Mire érdemes ma figyelni?

Csütörtökön az ÁKK kötvényaukciót tart, Németországból a decemberi inflációs statisztikákat teszik közzé, míg az Európai Központi Bank legutóbbi kamatdöntő üléséről készült jegyzőkönyvet publikálják majd, míg az Egyesült Államokból a decemberi kiskereskedelmi eladási statisztikákat teszik majd közzé.

Csütörtökön teszi közzé beszámolóját Morgan Stanley.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Alex Kraus/Bloomberg via Getty Images

Kétszámjegyű növekedés a PannErgy hőértékesítésében

A tavalyi hőmérsékleti hatásoknál kedvezőbben alakult a klíma a geotermikus rendszerek szempontjából, ezért 14 százalékkal tudott több hőt értékesíteni a PannErgy a negyedik negyedévben, mint 2018 utolsó három hónapjában.

Tovább a cikkhez
intel logo company
koronavirus2
usacapitolium
imf
koronavirus2
ferihegyi reptér
koronavírus
forint200124
Arab Health
17 magyar orvostechnikai cég mutatkozik be az egyik legnagyobb egészségipari expón

Az Arab Health kiállításon magyar pavilont is építettek.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Esti webinárium
Közérthető előadás kezdőknek.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
intel logo company