Cimlapkep_Pannergy0116
Üzlet

Kétszámjegyű növekedés a PannErgy hőértékesítésében

Portfolio
A tavalyi hőmérsékleti hatásoknál kedvezőbben alakult a klíma a geotermikus rendszerek szempontjából, ezért 14 százalékkal tudott több hőt értékesíteni a PannErgy a negyedik negyedévben, mint 2018 utolsó három hónapjában.

A PannErgy zöld energia termelését és hasznosítását bemutatva negyedévenként termelési jelentést publikál. A Társaság jelentésében beszámol a meghatározó geotermikus energia termelő-rendszereinek állapotáról, működési és üzemeltetési tapasztalatairól, illetve a tárgyidőszakban elért zöldhőértékesítési adatairól.

A 2019. negyedik negyedéves hőértékesítési adatokat összehasonlítva a 2018. év azonos időszaki adataival elmondható, hogy a Győri Geotermikus Projekt és a Miskolci Geotermikus Projekt kapacitásainak kihasználtsága kedvezőbben alakult. A fűtési időszakban 2 - 8 °C fok külső hőmérséklet tartományban ideális a napi geotermikus hőértékesítés, azon belül is akkor, ha a napi minimum és maximum hőmérséklet között minél kisebb az eltérés. A napi átlaghőmérsékletek havi átlaga a tárgyalt időszakban a 2018-as hasonló időszakhoz viszonyítva lényegében megegyeztek, azonban a tárgyidőszaki hónapon és napon belüli hőmérsékletváltozások kedvezőbben alakultak.

chart_homersekletekQ4
Forrás: PannErgy

Az értékesített hőmennyiség 2019. negyedik negyedévében 14 %-kal magasabb volt a bázisidőszakhoz képest, ami a negyedéves terv teljesülését eredményezte.

Miskolc

A Miskolci Geotermikus Rendszer 2019. év negyedik negyedévében összesen 289 778 GJ hőenergiát értékesített, ami 20%-kal magasabb a 2018. év hasonló időszakában elért hőértékesítéshez képest. A növekedésben elsősorban az októberi és novemberi teljesítmény játszott meghatározó szerepet, amely a korábban említett kedvezőbb időjárási körülményekre, a bázis időszak kisebb műszaki problémáinak hatására, illetve a rendelkezésre álló kapacitások javuló kihasználtságára vezethető vissza.

Győr

A Győri Geotermikus Rendszer 2019. negyedik negyedévében összesen 291 089 GJ hőenergiát értékesített, ami 11 %-kal magasabb a 2018. negyedik negyedévéhez képest. Hasonlóan a miskolci működéshez, Győrben is elsősorban az októberi és novemberi teljesítmény határozta meg a növekedést, elsősorban az említett időjárási körülményeknek és a harmadik termelő kút immár üzemszerű működésének köszönhetően.

A PannErgy közel 1 százalékot emelkedett a tegnapi kereskedésben, azonban éves szinten 7 százalékot esett.

Címlapkép: MTI Fotó, Krizsán Csaba

intel logo company
koronavirus2
usacapitolium
imf
koronavirus2
ferihegyi reptér
koronavírus
forint200124
Arab Health
17 magyar orvostechnikai cég mutatkozik be az egyik legnagyobb egészségipari expón

Az Arab Health kiállításon magyar pavilont is építettek.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Esti webinárium
Közérthető előadás kezdőknek.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
intel logo company