Nio
Üzlet

Megmenekülhet a csődtől a Tesla kihívója

Portfolio
Nagyot emelkedett a Nio árfolyama, miután az elektromosautó-gyártó azt mondta, hogy tárgyalásokat folytat Kína egyik legnagyobb autóipari cégével a startup finanszírozásáról.
Érdekel, hogy mi a véleménye a szakembereknek a globális és a magyar járműipar legnagyobb kihívásairól és az azokra adható legjobb válaszokról, megoldásokról? Jelentkezz még ma a Járműipar 2020 konferenciára!

Tárgyalásokat folytat a Tesla kihívójaként emlegetett elektromosautó-gyártó Nio a kínai autógyártó GAC Csoporttal (Guangzhou Automobile Group) egy potenciális finanszírozási lehetőségről. A Nionak nagy szüksége van külső finanszírozásra, mivel a decemberi negyedéves jelentésében tette közzé, hogy nem áll rendelkezésre a megfelelő mennyiségű tőke, hogy cég tovább tudjon működni a következő évben. A startup szerdán közölte, hogy pénzügyi és stratégiai lehetőségekről tárgyal a GAC Csoporttal.

A Nio nem konkretizálta az finanszírozás összegét, de a Sina Finance és egyéb médiumok legfeljebb 1 milliárd dollárról számoltak be, a hírek hatására a Nio árfolyama 14 százalékot emelkedett szokatlanul magas forgalom mellett.

A Nio szerdán mondta, hogy a new yorki tőzsde kapcsolatba lépett a szokatlan részvénypiaci aktivitást mutató céggel. A vállalat 2018-as tőzsdére lépése óta körülbelül harmadát elvesztette és jelenleg 4,5 milliárd dolláros piaci kapitalizációval rendelkezik.

A GAC Csoport közleményben írta, hogy a finanszírozási összeg nem haladja meg a 150 millió dollárt, valamint az is közölték, hogy a még az sem biztos, hogy egyáltalán egyezségre tud jutni a két fél. A GAC árfolyama 2,7 százalékot esett.

A GAC Csoport 18 piacon van jelen világszerte és több mint 2,1 millió autót értékesített 2018-ban több márkanév alatt, beleértve az olyan járműveket, amelyeket a Hondával és a Toyotával közösen gyártott. A kínai autógyártó 2017 óta tervezi, hogy belép az amerikai piacra, azonban az USA-Kína kereskedelmi konfliktus miatt késleltetnie kellett ezt a tervet.

Az elektromosautó-gyártók bizonytalan kereslettel néznek szembe a világ legnagyobb autópiacának számító Kínában, valamint a kínai kormány több olyan cégtől is támogatásokat von meg, amely nagyban függ az állami finanszírozástól. A kínai források szerint az elektromos autó eladások tavaly 4 százalékot estek és 2020-ra is hasonló eredményt várnak lehetséges minimális emelkedéssel.

(Reuters)

Címlapkép: Drew Angerer/Getty Images

intel logo company
koronavirus2
usacapitolium
imf
koronavirus2
ferihegyi reptér
koronavírus
forint200124
Arab Health
17 magyar orvostechnikai cég mutatkozik be az egyik legnagyobb egészségipari expón

Az Arab Health kiállításon magyar pavilont is építettek.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Esti webinárium
Közérthető előadás kezdőknek.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
intel logo company